Російські загарбники обстріляли Сумську область

Російські загарбники обстріляли Сумську область

Київ  •  УНН

11 жовтня 2022, 18:48  •  138543 перегляди

КИЇВ. 11 жовтня. УНН. Російські окупанти обстріляли Сумську область. Загарбники нанесли авіаудар по цивільному аграрному підприємству Великописарівської громади. Випустили 12 ракет з гвинтокрилу. Про це повідомив голова Сумської ОВА Дмитро Живицький, пише УНН.

Цитата

"13 обстрілів: 206 приходів, авіаудар і заборонена зброя - усе це прилетіло від русні по населеним пунктам області", - зазначив Живицький.

Деталі

Російські окупанти нанесли авіаудар по цивільному аграрному підприємству Великописарівської громади. Випустили 12 ракет з гвинтокрилу, що не перетинав державний кордон України.

Зі ствольної артилерії загарбники били по м. Середино-Буда, зруйнувавши кілька приватних будинків, автомобіль та лінії електропередач, знеструмивши частину міста. Голова ОВА додав, що станом на 21 годину електропостачання відновили.

З мінометів окупанти вели вогонь по селам Зноб-Новгородської та Середино-Будської громад та зі ствольної артилерії по селам Білопільської та Есманської громад. Також по території Юнаківської громади стріляли з САУ. Пошкоджено приватний будинок мирних жителів, кілька парканів.

По території Шалигінської громади ввечері гатили з мінометів та використовували освітлювальні боєприпаси білого кольору.

Крім того, був обстріл з РСЗВ у населеному пункті Ходіне, Шалигінської громади.

"Попередньо - без людських жертв", - наголосив Живицький.

Нагадаємо 

За ранок 11 жовтня росіяни випустили по Україні 28 ракет, із них 20 було збито.