Зеленський про рішення РНБО щодо санкцій проти рф: там дійсно великий перелік, доволі гучні прізвища

Зеленський про рішення РНБО щодо санкцій проти рф: там дійсно великий перелік, доволі гучні прізвища

Київ  •  УНН

30 вересня 2022, 17:59  •  129459 перегляди

КИЇВ. 30 вересня. УНН. Рада національної безпеки і оборони України ухвалила рішення про застосування санкцій проти значущих фізичних та юридичних осіб росії. Президент України Володимир Зеленський підкреслив, що перелік великий, доволі гучні прізвища, пише УНН з посиланням на відеозвернення глави держави.

Цитата

"Зараз же хочу додати дещо про рішення РНБО щодо санкцій проти російських фізичних і юридичних осіб. Там дійсно великий перелік, доволі гучні прізвища. Але все ж ми орієнтуємося не на гучність, а на те, щоб реально демонтувати російський вплив і при цьому вплинути на стан справ у самій російській федерації. Тож запроваджуються обмеження проти кількох тисяч субʼєктів. Синхронізуються санкції України і наших партнерів. Впроваджуються нові санкції проти ключових персоналій, проти значущих російських підприємств", - зазначив він.

Зеленський додав, що санкції будуть застосовані й до тих громадян інших держав, які взяли участь у російському фарсі на окупованій території нашої держави.

"Псевдореферендуми – це елементи агресії проти суверенної держави, і кожен, хто причетний до організації чи проведення цього фарсу, буде притягнутий до відповідальності", - наголосив президент України.

Нагадаємо 

Міністерство фінансів США оголосило про пакет нових санкцій проти росії на тлі спроби рф анексувати території України, до списків увійшли представники бізнесу, російські військові, політики.