Експерти Prime розповіли секрети приготування "Кривавої Мері"

Експерти Prime розповіли секрети приготування "Кривавої Мері"

Київ  •  УНН

 • 40365 перегляди

КИЇВ. 22 вересня. УНН. Коктейль "Кривава Мері" вважається одним з найвідоміших і найбільш популярних у світі. До того ж, існує маса варіацій цього напою: мексиканська "Кривава Марія" з текілою, з ромом - "Кубинська Мері", ірландська "Кривава Моллі" з основою - віскі... Усіх родичів цього коктейлю і не перелічити. Але все ж "Кривава Мері" на основі горілки вважається класикою, і рецептами її приготування поділилися експерти українського горілчаного бренду "Prime", передає УНН.

"Кривава Мері" за рецептом Фернанда Петіо

Склад:

  • горілка від Prime - 50 мл;
  • томатний сік - 50 мл;
  • сіль - 4 щіпки;
  • чорний перець - 2 щіпки;
  • каєнський перець - 2 щіпки;
  • вустерський соус - чайна ложка;
  • лимонний сік - кілька крапель, за смаком.

Приготування: У шейкер засипається сіль, 2 види перцю, вустерський соус шаром поверх, все це сприскують лимонним соком, покривають льодом. Після цього додається горілка і томатний сік, все збовтують і проціджують. Коктейль готовий.

"Кривава Мері" за версією IBA (Міжнародної асоціації барменів)

У цій версії томатного соку потрібно удвічі більше горілки, а гостроти додають за допомогою соусу табаско.

Склад:

  • горілка Prime - 50 мл;
  • томатний сік - 100 мл;
  • лимонний сік - 15 мл;
  • вустерський соус і табаско - кілька крапель;
  • сіль з порошком селери - 2 щіпки;
  • чорний перець - 1 щіпка.

Лимонний сік у цьому рецепті має надати смаку нотку свіжості. Іноді додають трішки цукру, щоб збалансувати смак лимона.

Приготування: Інгредієнти змішуються у високій склянці, сухі обов'язково заливаються рідкими, це важливий момент. Коктейль прикрашають селерою і шматочком лимона.

"Азіатська Мері", або Kill Bill

Любите східну кухню? Тоді Вас має зацікавити саме цей рецепт.

Склад:

  • імбир - тонка скибочка;
  • паста васабі - 3-4 горошинки;
  • горілка Prime - 50 мл;
  • томатний сік - 150 мл;
  • соєвий соус - ст. ложка;
  • лимонний сік - чайна ложка.

Приготування: Киньте скибочку імбиру в шейкер і залийте горілкою. Додайте васабі і перемішайте з горілкою до повного розчинення. Додайте інші інгредієнти і колотий лід, закрийте шейкер і ретельно збовтайте. Профільтруйте. Коктейль готовий! Прикрасити стакан перед подачею можна гілочкою цитронелли (лемонграсс).

Нагадаємо, що є маса інших "овочевих" алкогольних коктейлів. І з рецептами найпопулярніших з них можна ознайомитися тут.