Ще 5 українських підприємств отримали право експорту до ЄС

Ще 5 українських підприємств отримали право експорту до ЄС

Київ  •  УНН

 • 16826 перегляди

КИЇВ. 6 березня. УНН. У 2017 році ще 5 нових українських підприємств, які займаються виробництвом харчової продукції, отримали право експорту до ЄС. Зокрема, на європейський ринок постачатимуть свої товари: 1 підприємство з виробництва молочної продукції, 1 підприємство з виробництва готової продукції з м’яса птиці, 3 підприємства з виробництва меду. Про це УНН повідомили у прес-службі Мінагрополітики.

“Україна має великий експортний потенціал, а українська продукція варта того, щоб продаватися на полицях Європейського Союзу. І ми, зі свого боку, робимо все можливе для відкриття нових ринків збуту”, — прокоментував міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий.

Крім того, за даними прес-служби, у цьому році Держпродспоживслужба продовжила роботу щодо диверсифікації ринків збуту української продукції.
Крім того, постійно здійснюються заходи щодо проведення перемовин по доступу української продукції до:
— Китайської Народної Республіки — робота над розширенням переліку експортерів молочних продуктів, а також подання заявки на відкриття ринку для м’яса птиці та яловичини;
— Йорданії — узгодження ветеринарного сертифікату на експорт охолодженого/замороженого м’яса яловичини на фінальній стадії;
— Сербії — Погоджено форму ветеринарного сертифіката на експорт м’яса птиці з України до Сербії;
— Єгипту — погоджено форму ветеринарного сертифікату для експорту охолодженої/замороженої безкісткової яловичини;
— Японії — надана інформація щодо діючої системи державного контролю для відкриття ринку для м’яса птиці;
— Канади — надання інформації щодо діючої системи державного контролю для відкриття ринку для м’яса птиці та продуктів з нього;
— Сінгапуру — надання інформації щодо діючої системи державного контролю для відкриття ринку для м’яса птиці;
— Кореї — надання інформації щодо діючої системи державного контролю для відкриття ринку для м’яса птиці;
— США — надання інформації щодо діючої системи державного контролю для відкриття ринку для м’яса птиці;
— Європейського Союзу — розширення переліку експортерів харчових продуктів та кормів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експорт української агропродукції до ЄС зріс на 68,2 млн доларів

Нагадаємо, у 2016 році кількість українських підприємств, що мають право експорту на ринки Європейського Союзу, склала 277. Із них 97 — підприємств, які виробляють харчову продукцію, решта — продукцію нетваринного походження.