Психолог розповіла, як підготувати малюків до зустрічі з Дідом Морозом
Київ • УНН
КИЇВ. 23 грудня. УНН. Щоб підготувати маленьку дитину до зустрічі з Дідом Морозом, треба заздалегідь почитати їй казки про цього казкового персонажа. Про це повідомила кандидат психологічних наук, медичний психолог, експерт з психологічної кібербезпеки, президент "Міжнародної асоціації незалежних експертів медіа простору" Наталя Бугайова в коментарі кореспонденту УНН.
"Слід пам'ятати, що маленьку дитину може налякати зустріч з незнайомою людиною, в тому числі з Дідом Морозом, а також підвищена увага до неї з боку дорослих гостей. Надмірно активний Дід Мороз може налякати дитину і, в подальшому, малюк буде боятися бородатих людей і людей, у одязі яких домінує червоний колір. Щоб підготувати психіку дитини до зустрічі з новорічними персонажами, потрібно почитати їй казки про Діда Мороза та Снігуроньку, зайнятися нею виробами до зимових свят, щоб дитина не виявляла занепокоєння через спілкування з незнайомими людьми та була до цього підготовленою", - зазначила психолог.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мобільні оператори розповіли, чи зможуть українці додзвонитись кудись у новорічну ніч
При цьому експерт додала, що для дітей до трьох років важливо, щоб святкування Нового Року та зимових свят було зрозумілим, а не хаотичним і непередбачуваним. "Сильні враження можуть вибити дитину з колії і привести до підвищення рівня тривожності, надмірної плаксивості, проблем зі сном та іншим поведінковим збоїв. Це відбувається тому, що запускається механізм захисту психіки від надмірних навантажень", - пояснила Бугайова.
Також психолог наголосила, що тривалі заходи дуже виснажливі для багатьох дітей через психологічне та фізичне навантаження.
Нагадаємо, в Україні на Новий рік офіційними вихідними днями будуть 30 і 31 грудня 2018 року, а також 1 січня 2019 року.
Комунальний транспорт у Києві в новорічну ніч працюватиме на три години довше, а фунікулер буде переведений у цілодобовий режим.
Відсвяткувати зустріч Нового року в українських ресторанах можна буде від 500 гривень до 10 тисяч з людини, залежності від рівня закладу.