Споживання м'яса в Україні продовжує скорочуватися – А.Лоза
Київ • УНН
КИЇВ. 19 грудня. УНН. Впродовж 2014 та 2015 років в Україні суттєво скоротилося споживання м’яса, свинини зокрема, — на понад 22%. Цьогоріч ситуація залишилася незмінною. Про це повідомив президент Асоціації “Свинарі України” Артур Лоза, передає УНН з посиланням на прес-службу асоціації.
Так, за словами А.Лози, обвал експорту свинини та активізація поширення АЧС територією України стали чинниками, що мали безпосередній вплив на свинарську галузь у 2016 році.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Справжні винуватці катастрофічних масштабів АЧС в країні не покарані.
“Для представників свинарської галузі 2016-й видався доволі важким, особливо перше півріччя. На це вплинула низка факторів. Насамперед треба відзначити те, що впродовж 2014-2015 років суттєво скоротилося споживання м’яса (і свинини зокрема) — понад 22%. Цьогоріч ситуація залишалася незмінною, і лише на кінець 2016-го з дуже обережним оптимізмом можна прогнозувати її покращення. Серед інших чинників, які впливали на галузь, — обвал експорту свинини через закриття основного реципієнта — Росії; активізація поширення АЧС територією України”, — сказав він.
Нагадаємо, як повідомляв УНН, загалом, експорт свинини за 9 міс. поточного року впав у 20 разів.
У ВРУ переконані, що експортний ринок української свинини сьогодні знищено з вини Держпродспоживслужби.
Збитки через АЧС вже сягнули більше 1 млрд грн.