Двоє росіян, які на місяці застрягли в аеропорту Південної Кореї, домоглися права подати заяву на набуття статусу біженця

Двоє росіян, які на місяці застрягли в аеропорту Південної Кореї, домоглися права подати заяву на набуття статусу біженця

Київ  •  УНН

14 лютого 2023, 12:53  •  617084 перегляди

КИЇВ. 14 лютого. УНН. Південнокорейський суд виніс рішення на користь розгляду заяв про надання статусу біженців двом із п'яти російських чоловіків, які з жовтня минулого року застрягли в південнокорейському міжнародному аеропорту Інчхон після втечі від призову. Про це УНН інформує посилаючись на South China Morning Post.

Деталі

Клопотання третьої людини було відхилено судом, ще двоє чоловіків все ще чекають рішення у своїх справах.

Рішення суду у вівторок не означає, що двом чоловікам було надано статус біженця, а означає, що тепер їхня заява буде розглянута владою. Уряд Південної Кореї все ще може оскаржити рішення суду.

Додамо

Вони втекли з росії після наказу уряду про військову мобілізацію у вересні минулого року і на кілька місяців застрягли в аеропорту Сеула після того, як влада відмовилася їх прийняти.

Троє чоловіків прибули в аеропорт у жовтні минулого року та ще двоє у листопаді. Але оскільки їхні заяви про надання статусу біженців були відхилені міністерством юстиції Південної Кореї, вони місяцями перебували в залі вильоту аеропорту в очікуванні на рішення щодо своєї апеляції.

Прагнення уникнути призову не вважається поважною причиною для набуття статусу біженця в Південній Кореї, де всі працездатні чоловіки мають пройти 18 місяців обов'язкової військової служби.

Південна Корея підписала міжнародні конвенції про біженців, але, як правило, щорічно приймає лише дуже обмежену кількість прохачів притулку.