ukenru
zyavitsya-veb-sayt-pro-svobodu-mirnikh-zibran-v-ukrayini

З’явиться веб-сайт про свободу мирних зібрань в Україні

 • 10267 переглядiв

КИЇВ. 12 березня. УНН. Українські органи влади разом із партнерами з США намагаються збільшити та покращити розуміння юридичного права на свободу мирних зібрань в Україні, і з цієї нагоди готують новий веб-сайт з інформацією про право на протест. Про це заявила під час прес-брифінгу заступниця Голови Місії Посольства США в Україні Памела Тремонт, передає УНН.

"Наразі ми намагаємося збільшити та покращити розуміння юридичного права на свободу мирних зібрань в Україні. Для того, щоб правоохоронні органи та самі маніфестанти, демонстранти, досягли взаєморозуміння того, що можна, чого не можна робити", - сказала Тремонт.

За її словами, протягом наступних кількох тижнів запрацює спеціальний веб-сайт на якому буде викладена інформація, спрямована на інформування учасників мирних зібрань про їхні права.

"Ми сподіваємося, що мешканці України з різних регіонів зможуть знайомитися з інформацією на цьому веб-сайті, також зможе стати платформою обміну думками з цих проблем та стосовно розробки нового законодавства, яке б регулювало б цю сферу", - розповіла Тремонт.

Як повідомляв УНН, у Черкаській області судитимуть голову одного з судів за перешкоджання мирним зібранням, що призвело до незаконного затримання сімох осіб.

Нагадаємо, в ООН констатують збільшення кількості нападів на мирні зібрання в Україні.

Українські Національні Новини

Політика