ukenru
zyavilis-kadri-areshtu-mikhayla-saakashvili-u-gruziyi

З'явились кадри арешту Михайла Саакашвілі у Грузії

 • 92568 переглядiв

КИЇВ. 1 жовтня. УНН. Грузинські ЗМІ поширили перші кадри арешту Михайла Саакашвілі, передає УНН із посиланням на Mtavari Arkhi.

Деталі

На відео видно, як мікроавтобус із Саакашвілі прибуває на територію колонії у супроводі ще низки авто.

Також на кадрах видно, як третього президента Грузії у кайданках заводять до будівлі.

Колишній президент Грузії Михайло Саакашвілі був заарештований сьогодні.

Контекст

Колишній президент Грузії Михайло Саакашвілі сьогодні заявив, що приїхав в Батумі, через вісім років після від'їзду з Грузії.

У той же час в міністерстві внутрішніх справ Грузії заявили, що колишній президент не перетинав державний кордон країни.

Що було раніше

Саакашвілі заявив, що 2 жовтня збирається прилетіти в Тбілісі. Фото авіаквитка з Києва він опублікував в Facebook. Влада ж Грузії каже, що в разі прильоту - політику загрожує в'язниця.

2 жовтня в Грузії пройдуть муніципальні вибори, на яких також будуть обирати в тому числі мера Тбілісі. Зараз мер - представник правлячої партії "Грузинська мрія" Каха Каладзе. Опонентом його буде депутат Ніка Мелія від опозиційної партії "Єдиний національний рух". Її засновником є Саакашвілі.

Третій президент Грузії Михайло Саакашвілі покинув Грузію в 2013 році, відразу після цього проти нього порушили кримінальні справи.

Саакашвілі, як повідомлялося, визнаний тбіліським судом винним у перевищенні службових повноважень і заочно засуджений до трьох і шести років позбавлення волі за двома кримінальними справами. Ще дві кримінальні справи за тими ж статтями, за повідомленнями, розглядаються в судових інстанціях.

Українські Національні Новини

Політика