zurabishvili-anonsuvala-zvernennia-do-sudu-cherez-zakon-pro-inoahentiv

Зурабішвілі анонсувала звернення до суду через закон про іноагентів

 • 12029 переглядiв

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі планує звернутися до Конституційного суду з проханням перевірити, чи відповідає суперечливий закон про іноземних агентів Конституції та цілям інтеграції Грузії в ЄС і НАТО.

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі планує звернутися до Конституційного суду, щоб перевірити, чи відповідає Конституції закон про іноагентів. Про це УНН пише з посиланням на "Новости-Грузия".

Деталі

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі на зустрічі з представниками неурядових організацій анонсувала звернення з позовом до Конституційного суду Грузії, щоб домогтися скасування закону про іноагентів.

Передбачається, що вона вимагатиме від суду встановити, чи відповідає ухвалений закон статті 78 Конституції, згідно з якою конституційні органи зобов'язані вжити всіх заходів для забезпечення повної інтеграції країни в ЄС і НАТО.

Нагадаємо

14 травня парламент Грузії на тлі масових акцій протесту ухвалив закон "Про прозорість іноземного впливу", який порівнюють з аналогічним російським законом, а згодом подолав президентське вето на нього.

27 червня ПАРЄ назвала закон про іноагентів серйозним відступом Грузії від кроків, передбачених для вступу до Євросоюзу. 29 червня на сесії Ради ООН із прав людини представники 36 країн закликали владу Грузії відкликати закон про іноагентів.

9 липня посол ЄС у Грузії Павло Герчинський заявив, що припинено процес вступу Грузії до Євросоюзу. Призупинення вступу Грузії до ЄС стало відповіддю на антизахідну риторику керівної партії "Грузинська мрія", заявила Саломе Зурабішвілі.

Британські інвестори призупиняють великі угоди в Грузії на тлі політичної нестабільності - ЗМІ04.07.24, 18:10

Популярні

Новини по темі

Спека у Києві встановила у липні вже 10 рекордів

 • 32808 переглядiв