zsuv-gruntu-na-zakarpatti-lisnyky-povidomyly-pro-ploshchu-v-112-ha-u-dsns-sohodni-zmin-ne-fiksuvaly

Зсув ґрунту на Закарпатті: лісники повідомили про площу в 11,2 га, у ДСНС сьогодні змін не фіксували

 • 20052 переглядiв

Зсув ґрунту у Закарпатській області на кінець січня сягнув 11,2 гектара, повідомили у ДП "Ліси України". За даними обласного управління ДСНС, на ранок 2 лютого, зсув ґрунту залишається без змін, передає УНН.

Деталі

Про зсув ґрунту на площі орієнтовно 10 га в лісовому масиві у села Красна у Тячівському районі стало відомо 25 січня. Як вказали у ДСНС, загрози житловим будинкам немає, підрозділи служби не залучались. 26 січня головою регіональної комісії з питань ТЕБ та НС видано доручення для вжиття відповідних заходів реагування.

"Станом на 06:00 2 лютого 2024 року зсув ґрунту залишається без змін", - повідомили у ГУ ДСНС в області.

Востаннє про зміни у величині зсуву у обласному управлінні ДСНС повідомили 30 січня, тоді повідомлялося, що "зсув ґрунту у селі Красна Тячівського району зріс на 4,5 м в напрямку автошляху".

А вже 31 січня у "Лісах України" повідомили, що "площа зсуву на Закарпатті становить 11,2 га". І що, за даними лісівників, "нищівний процес на Тячівщині ще триватиме, адже ґрунт дуже вологий".

У підприємстві зазначали, що земля, яка зсунулась вниз, змінила русло місцевої річки, перекрила великий шмат лісової дороги, а також пошкодила електромережеві стовпи.

Триває підрахунок пошкоджених дерев та збитків, які завдані лісовому господарству.

Зсув ґрунту на Закарпатті: порода вже відійшла на 10,5 га і продовжує рух26.01.24, 23:32

Популярні

Новини по темі

Канада вже надала Україні майже 10 млрд доларів допомоги

 • 22246 переглядiв

Зовнішнє фінансування поволі скорочуватиметься - НБУ

 • 56841 переглядiв