zsu-znyshchyly-vorozhyi-nedobudovanyi-zaliznychnyi-mist-na-donechchyni

ЗСУ знищили ворожий недобудований залізничний міст на Донеччині

 • 36038 переглядiв

Збройні сили України зруйнували частково побудований залізничний міст біля Гранітного, що перешкоджає планам Росії щодо прямого залізничного сполучення з Маріуполем, Волновахою та Донецьком.

ЗСУ знищили недобудований залізничний міст біля села Гранітне через річку Кальміус, який окупанти будували, щоб встановити пряме залізничне сполучення з Маріуполем, Волновахою та Донецьком, повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, пише УНН.

Вчора ЗСУ прицільним ракетним ударом знищило напівпобудований залізничний міст, цистерни з паливом та інженерний транспорт в районі с. Гранітне. Намагались збити (на фото), але в якості ефективного російське ППО непогано виступила сама інженерна база. 

- написав Андрющенко у Telegram.

Деталі

За словами радника, тепер запуск прямої залізниці з росії до Маріуполя, Волновахи та Донецьку – це "питання закрите надовго".

Також під час операції Сили оборони встановили місцезнаходження нових батарей ППО в Маріупольському районі. Координати вже передані відповідним службам.

ЗСУ знищили пункт управління росіян у Саках – Повітряні Сили06.01.24, 08:39

Нагадаємо

Ще в кінці вересня Петро Андрющенко повідомляв, що окупанти почали будівництво залізничного мосту, щоб встановити пряме залізничне сполучення з Маріуполем, Волновахою та Донецьком.

З його слів, у разі успіху це дозволить включити існуючу гілку Маріуполь-Асланове-Кальчик-Волноваха в пряме сполучення з таганрогом та ростовом-на-дону.

Ганна Оніщенко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У Київ приїхала глава МЗС Японії Йоко Камікава – ЗМІ

     • 102115 переглядiв