zhovkva-pro-uchast-kytaiu-u-samiti-myru-kytaitsi-ne-kazhut-ni

Жовква про участь Китаю у Саміті миру: китайці не кажуть ні

 • 24706 переглядiв

Україна веде переговори з Китаєм та іншими країнами, такими як Бразилія, Індія, Південна Африка та Саудівська Аравія, про участь у майбутньому Мирному саміті у Швейцарії з метою знайти рішення для припинення війни.

Китайці не кажуть ні щодо участі в Саміті миру у Швейцарії. Йде відповідна динаміка переговорів. Про це повідомив заступник керівника ОП Ігор Жовква в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

"Китайці дуже чутливо відносяться до своїх відповідей. Вони не кажуть ні – це дуже важливо. Йде відповідна динаміка переговорів з Китаєм, і з боку Української сторони, і що важливо від наших партнерів", - сказав Жовква.

Він зазначив, що безумовно присутність таких країн, як Китай, Бразилія, Індія, Південна Африка, Саудівська Аравія буде дуже важливою.

"Позитивно йдуть переговори на різних рівнях, команда офісу, керівник офісу веде переговори з радниками з Нацбезпеки. Ближче до дати саміту побачимо сподіваюсь позитивні результати", - сказав Жовква.

Доповнення

Україна запросила лідера КНР Сі Цзіньпіна на Глобальний саміт миру у Швейцарії.

Президент Володимир Зеленський повідомляв, що під час першого інавгураційного Саміту миру у Швейцарії Україна буде готова почути кроки від міжнародних партнерів щодо того, як вони бачать закінчення війни. Також Київ запропонує свої кроки.

Популярні

Новини по темі

Жовква про участь Китаю у Саміті миру: китайці не кажуть ні

 • 24706 переглядiв

ТОП-10 фільмів з весняним настроєм

 • 65538 переглядiв

OpenAI робить ChatGPT "більш прямим, менш багатослівним"

 • 20477 переглядiв