zelenskyi-vyslovyv-vdiachnist-ssha-ta-partneram-za-ukhvalennia-deklaratsii-na-pidtrymku-systemy-protypovitrianoi-oborony-ukrainy

Зеленський висловив вдячність США та партнерам за ухвалення Декларації на підтримку системи протиповітряної оборони України

 • 87874 переглядiв

Президент Зеленський подякував партнерам за ухвалення Декларації на підтримку системи протиповітряної оборони України для захисту населення, міст та критичної інфраструктури від російського повітряного терору.

Вдячний нашим партнерам за ухвалення потужної Декларації на підтримку системи протиповітряної оборони України для захисту її людей, міст і критичної інфраструктури. Про це повідомляє Президент України Володимир Зеленський, передає УНН.

Деталі

Президент України Володимир Зеленський висловив вдячність Сполученим Штатам, Німеччині, Нідерландам, Італії та Румунії за підтримку системи протиповітряної оборони України на саміті НАТО у Вашингтоні.

За його словами, ухвалене Декларації про надання додаткових ЗРК Patriot, SAMP/T, IRIS-T SLM та інших тактичних ракетних комплексів допоможуть протидіяти російському повітряному терору.

Зеленський також висловив вдячність Президенту США Джо Байдену за лідерство та країнам-партнерам за підтвердження зобов'язань щодо надання Україні необхідних засобів протиповітряної оборони якнайшвидше.

Зеленський закликав до єдності та рішучих дій у відповідь на російський терор, наголошуючи на необхідності припинення можливостей рф тероризувати Україну.

На повітряний терор росії проти українців, зокрема на вчорашній жорстокий удар по дитячій лікарні, ми повинні відповісти єдністю та силою, рішучими й сміливими рішеннями. І такі рішення забезпечують саме це.
Ми можемо й маємо позбавити росію можливості тероризувати Україну. Що швидше ми покладемо край російському терору, то швидше зміцниться безпека всіх миролюбних народів

- заявив Володимир Зеленський.

США та союзники нададуть Україні 5 стратегічних систем протиповітряної оборони10.07.24, 01:27

Популярні

Новини по темі