zelenskyi-vybory-v-ssha-vyklyk-dlia-ukrainy

Зеленський: вибори в США - виклик для України

 • 28252 переглядiв

Президент України назвав майбутні вибори в США викликом для Києва. Зеленський підкреслив важливість діалогу з командами кандидатів та обговорення можливого майбутнього співпраці.

Майбутні президентські вибори в Сполучених Штатах є "викликом" для Києва. Про це заявив Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю французьким ЗМІ, зокрема AFP, передає УНН.

Будучи життєво важливим союзником, Сполучені Штати надали Києву десятки мільярдів доларів військової допомоги після того, як росія почала вторгнення в Україну в лютому 2022 року.

Перемога кандидата від Республіканської партії Дональда Трампа, який стверджує, що зможе змусити сторони досягти врегулювання шляхом переговорів, поставить під сумнів подальшу підтримку Вашингтона.

Камала Гарріс випередила Трампа на 1% - опитування Reuters/Ipsos31.07.24, 00:50

"Ми не можемо вплинути на жодні вибори. Звичайно, Сполучені Штати є викликом сьогодні. І є ризики, які, ймовірно, ніхто з нас не може передбачити", - сказав він журналістам.

Імовірний кандидат від демократів у Білий дім Камала Гарріс тим часом повторила проукраїнську позицію президента Джо Байдена.

Зеленський сказав, що його команда підтримувала зв’язок як з помічниками Гарріс, так і з кампанією Трампа.

Трамп "імовірно" проведе дебати з Гарріс, але залишає можливість для відмови30.07.24, 09:06

"Я, як Президент України, повинен, звичайно, мати діалог між своєю командою та командами Байдена, Трампа, а сьогодні Харріс", – сказав Зеленський.

"Ми повинні мати всі ці контакти і говорити про те, яким може бути наше майбутнє, якщо та чи інша сторона виграє вибори", - сказав він.

Популярні

Новини по темі

Зеленський: вибори в США - виклик для України

 • 28252 переглядiв