ukenru
zelenskyi-obhovoryv-z-prezydentom-rumunii-vzaiemodiiu-v-oboronnii-sferi-ta-eksportnyi-korydor

Зеленський обговорив з президентом Румунії взаємодію в оборонній сфері та експортний коридор

 • 22605 переглядiв

Президент Зеленський обговорив з Президентом Румунії Йоханнісом посилення протиповітряної оборони України для створення надійного повітряного щита та співпрацю в оборонній сфері під час їхньої зустрічі.

Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з румунським колегою Клаусом Йоханнісом обговорили взаємодію в оборонній сфері. Також Зеленський заявив, що українська ППО потребує посилення для створення надійного повітряного щита, передає УНН.

Під час зустрічі з Президентом Румунії Клаусом Йоханнісом обговорили взаємодію в оборонній сфері. Поінформував про російські обстріли Дністровської ГЕС. Українська ППО потребує посилення для створення надійного повітряного щита

- повідомив Зеленський.

Він зазначив, що окремо вони говорили про роботу експортного коридору України з Румунією та Молдовою.

"Цінуємо позицію Румунії в питанні транзиту української агропродукції.  В умовах агресії росії тандем Україна – Румунія робить значний внесок у забезпечення глобальної продовольчої безпеки", - написав Зеленський.

Доповнення

Президент Володимир Зеленський прибув до Литви, де візьме участь у саміті Триморʼя.

В Литві він вже зустрівся з президентом Литви Гітанасом Наусєдою, президентом Латвії Едгарсом Рінкевичсом, та з лідером Чехії Петром Павелом.