ukenru
zelenskyi-nazvav-formaty-syly-ukrainy-yaki-maiut-buty-zabezpecheni-dlia-prohrashu-teroru-rf

Зеленський назвав формати сили України, які мають бути забезпечені для програшу терору рф

 • 32437 переглядiв

Президент Зеленський заявив, що для того, щоб російський терор програв, необхідно забезпечити всі формати української сили, включаючи економічну стабільність, тиск партнерів на росію та якомога сильнішу глобальну консолідацію.

Для того, щоб російський терор програв, мають бути забезпечені всі формати української сили. Зокрема, економічна стійкість України, і тиск партнерів на росію, і якнайсильніша консолідація світу. Про це сказав Президент Володимир Зеленський у відеозверненні, передає УНН.

"Сьогодні ж говорив із Президенткою Швейцарії, і це – продовження нашої консолідації міжнародної спільноти. Кожен лідер, кожна держава, які прагнуть, щоб російська агресія завершилася дійсно справедливим миром, мають змогу приєднатися до наших глобальних зусиль – до першого саміту миру, який у червні має відбутись у Швейцарії. Готуємо саміт, готуємо конкретні його результати – чітку позицію світу щодо справедливого закінчення цієї війни", - сказав Зеленський.

Зеленський зауважив, що мир не має альтернативи.

"Але, щоб це було, щоб російський терор програв, мають бути забезпечені всі формати нашої сили. Фізична в захисті від терору – це й ППО, і наші спроможності на фронті, і наша можливість досягти необхідних результатів у Чорному морі, і наше внутрішнє виробництво зброї, і економічна стійкість України, і тиск партнерів на росію, і якнайсильніша консолідація світу. У жодному з цих аспектів ми не маємо права схибити", - заявив Зеленський.

Доповнення

Президент Володимир Зеленський та президентка  Швейцарії Віола Амхерд  обговорили підготовку до першого Глобального саміту миру у Швейцарії. Саміт продовжить попередню роботу над впровадженням Формули миру за підсумками чотирьох зустрічей радників із питань національної безпеки, що відбулися в Копенгагені, Джидді, на Мальті та в Давосі.