zelenskiy-zustrivsya-u-kiyevi-z-delegatami-vid-bosniyi-ta-gertsegovini

Зеленський зустрівся у Києві з делегатами від Боснії та Герцеговини: про що говорили

 • 706443 переглядiв

КИЇВ. 23 серпня. УНН. Президент Володимир Зеленський зустрівся із Головою Президії Боснії та Герцеговини Желько Комшичем і членом Президії Денісом Бечіровичем, які прибули до Києва в День Державного прапора України. Про їхній візит повідомили у пресслужбі українського очільника, пише УНН.

Цитата

“Дякую вам за візит до України в День Державного прапора, для нас це велика честь. Також хочу подякувати за підтримку нашого суверенітету й територіальної цілісності, за підтримку та участь у саміті міжнародної Кримської платформи”, — сказав Президент.

Деталі

Учасники делегації Боснії та Герцеговини братимуть участь у третьому саміті міжнародної Кримської платформи.
Володимир Зеленський подякував Боснії і Герцеговині за підтримку резолюцій щодо територіальної цілісності й суверенітету України, зокрема в межах ООН. А також висловив окрему вдячність делегатам за надання їхньою країною фінансової підтримки нашій державі в умовах повномасштабної російської агресії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Крим повинен повернутися до складу України”: Кулеба відкрив третій саміт Кримської платформи 

Глава держави обговорив із Головою і членом Президії Боснії і Герцеговини подальші перспективи щодо посилення взаємодії між двома країнами, наголосивши, що Україну та Боснію і Герцеговину об’єднує спільна мета — членство у Європейському Союзі.

Зеленський відзначив важливість приєднання Боснії і Герцеговини до санкційної політики ЄС проти росії. І висловив сподівання, що Боснія і Герцеговина знайде можливість приєднатися до практичної реалізації Української формули миру.

Додатково

На візит до Києва не прибула одна із членкинь президії Боснії та Герцеговини — Желька Цвіянович. Західні ЗМІ, писали, що пані Цвіянович відмовилася приєднатися до двох своїх колег у візиті до Києва, оскільки вона не згодна із засудженням російської агресії проти України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський зустрівся з президентом Литви 

Водночас офіційної позиції президії Боснії і Герцеговини щодо російської агресії немає, але МЗС країни дає вказівки послам згідно з раніше прийнятими документами, в яких вони наполягають на дотриманні основних принципів міжнародного права та Статуту ООН.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Одещина в лідерах зі збору площ кавунів

     • 1402385 переглядiв

    росіяни обстріляли Херсон: постраждала літня жінка

     • 435994 переглядiв