zelenskiy-signali-z-peregovoriv-mozhna-nazvati-pozitivnimi-ale-voni-ne-zaglushayut-rozriviv-rosiyskikh-snaryadiv

Зеленський: сигнали з переговорів можна назвати позитивними, але вони не заглушають розривів російських снарядів

 • 92861 переглядiв

КИЇВ. 29 березня. УНН. Президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні прокоментував підсумки переговорів української та російської делегацій у Стамбулі 29 березня, передає УНН.

Деталі

"Оборона України – це завдання зараз номер один, а все інше – похідне від цього. Саме на такому фундаменті розглядаю й повідомлення щодо переговорного процесу, який триває на різних рівнях із представниками рф. Ворог досі на нашій території. Обстріли наших міст тривають. Маріуполь заблокований. Ракетні та авіаційні удари не припиняються. Це – реальність. Це – факти. Тому Збройні Сили України, наша розвідка, усі, хто долучився до оборони держави, – це на сьогодні єдина гарантія нашого виживання. Як народу. Як держави. Гарантія, яка працює", - сказав Зеленський.

За його словами можна називати позитивними ті сигнали, які ми чуємо з переговорного майданчика. Але ці сигнали не заглушають розриви російських снарядів.

"Звісно, ми бачимо всі ризики. Звісно, ми не бачимо підстав для довіри словам, що звучать від тих чи інших представників держави, яка продовжує воювати заради нашого знищення. Українці – не наївні люди. Українці вже навчилися і за ці 34 дні вторгнення, і за минулі вісім років війни на Донбасі, що довіряти можна лише конкретному результату. Фактам – якщо вони зміняться на нашій землі. Безумовно, Україна налаштована на переговори і продовжуватиме переговорний процес. Тією мірою, якою це справді від нас залежить. Ми розраховуємо на результат. Має бути реальна безпека для нас, для нашої держави, для суверенітету. Для наших людей. Російські війська мають залишити окуповані райони. Суверенітет і територіальна цілісність України мають бути гарантовані. Жодних компромісів щодо суверенітету й нашої територіальної цілісності не може бути. І не буде" - наголосив президент.

Також він додав, що будь-які рішення, які мають значення для нашого народу, повинні ухвалюватися не однією людиною й не групою людей із будь-якими політичними поглядами, а всім українським народом.

Нагадаємо 

Зеленський заявив, що питання про зняття санкцій, які були накладені на рф може навіть не може порушуватися, поки не завершиться війна.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    В російському Бєлгороді лунають вибухи

     • 139983 переглядiв

    Польща має намір заблокувати імпорт вугілля з росії

     • 71415 переглядiв