zelenskiy-pidpisav-zakon-pro-den-pamyati-ta-peremogi-nad-natsizmom-8-travnya-bude-vikhidniy

Зеленський підписав закон про День пам'яті та перемоги над нацизмом 8 травня: буде вихідний

 • 925054 переглядiв

КИЇВ. 12 червня. УНН. Президент України Володимир Зеленський підписав законопроєкт про встановлення 8 травня Днем пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років, повідомляється на сайті парламенту, пише УНН.

Деталі

"12.06.2023 повернуто з підписом від Президента України", - ідеться у повідомленні про стан проходження документа.

8 травня офіційно буде вихідний день і День пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років.

Доповнення

Президент Володимир Зеленський раніше вніс до Верховної Ради законопроект, який встановлює 8 травня - Днем пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років, і підписав указ про встановлення в Україні 9 травня Днем Європи.

У пояснювальній записці до законодавчої ініціативи Глави держави йдеться, що з метою відновлення історичної правди та справедливості Україна як невід’ємна частина великої європейської родини має відзначати День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років разом з усією Європою і всім цивілізованим демократичним світом саме 8 травня.

Після ухвалення цього законопроекту та набуття документом чинності заходи вшанування жертв Другої світової війни, а також заходи з увічнення перемоги над нацизмом відбуватимуться в Україні саме 8 травня.

Крім того, в законопроекті пропонується встановити 8 травня святковим днем, в який робота не проводиться або ж якщо він придає на вихідний, то відбуватиметься перенос вихідного на наступний робочий день. Однак, ця законодавча норма почне діяти тільки після скасування воєнного стану.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День пам’яті та перемоги над нацизмом: що зміниться та чому перемогу у Другій світовій війні відзначатимемо 8 травня

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Суд арештував екснардепа-регіонала Дашутіна

     • 1493041 переглядiв

    Оголосили заявку збірної України на матч із Німеччиною

     • 1400846 переглядiв

    «МХП-Громаді» став переможцем конкурсу «Благодійна Україна-2022»

     • 1617023 переглядiв

    Україна отримає ще п'ять батарей Patriot - ЗМІ

     • 3003559 переглядiв