zelenskiy-ne-normalno-scho-proti-rosatoma-dosi-nemaye-blokuvalnikh-sanktsiy-za-radiatsiyniy-shantazh

Зеленський: не нормально, що проти "Росатома" досі немає блокувальних санкцій за радіаційний шантаж

 • 115479 переглядiв

КИЇВ. 29 серпня. УНН. Не нормально, коли проти «Росатома» досі немає блокувальних санкцій за радіаційний шантаж на Запорізькій АЕС та будь-який російський громадянин може отримати візу в європейські країни. Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час виступу на конференції «Шельфу північних морів», передає УНН.

Цитата

«Це не нормально, коли проти «Росатома» досі немає блокувальних санкцій за радіаційний шантаж на Запорізькій АЕС, за який відповідальні й конкретні працівники «Росатому», що перебувають на станції. І це не нормально, коли будь-який російський громадянин може отримати візу в європейські країни, щоб відпочити чи з'їздити на шопінг – ми це знаємо з вами прекрасно, – навіть якщо він – воєнний злочинець чи допомагає російській державі працювати проти Європи. Це не нормально, коли деякі європейські компанії досі не визначилися, чи йти їм з російського ринку. І це не нормально, коли хтось іще сподівається на співпрацю з Росією в енергетичній сфері», - сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба заявляв, що МАГАТЕ повинна визнати порушення ядерних протоколів росією на Запорізькій АЕС

Деталі

Президент наголосив, що жодних поступок бандитам не може бути. Тільки нові санкційні удари по них.

«Я хочу навести приклад Норвегії – приклад справжньої принциповості в захисті Європи. Попри те, що Норвегія не є членом Євросоюзу, ви приєдналися до європейських санкцій проти Росії. Оборонна та інша допомога нашій державі з боку Норвегії є життєво важливою – ми будемо завжди вдячними за це. Ми раді чути, що ваші енергетичні компанії збільшують обсяги постачання газу європейським країнам у той час, як Росія готова просто спалювати газ, аби тільки не постачати його», - розповів Зеленський.

Він зазначив, що Україна відзначає внесок Норвегії у розвиток відновлюваних джерел енергії, в уловлювання та зберігання вуглецю, у розвиток акумуляторів та водневої енергетики.

«Європа стане справді міцною та убезпеченою від криз, коли всі європейські країни стануть настільки ж принциповими, як Норвегія.

Зі свого боку Україна вже зараз може зробити – і робить – конкретні речі для захисту наших спільних цінностей і нормального життя на континенті», - сказав Президент.

Доповнення

Голови МЗС країн-членів Євросоюзу обговорять, як включити візи до санкцій проти рф, і зроблять перший крок - ЄС може призупинити угоду про спрощення візового режиму з росією.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Вступ-2022: назвали найпопулярніші виші та спеціальності

     • 563072 переглядiв