zaymatimetsya-tilki-viynoyu-z-khamasom-v-izrayili-stvoryuyut-nadzvichayniy-uryad

Займатиметься тільки війною з ХАМАСом: в Ізраїлі створюють надзвичайний уряд

 • 427004 переглядiв

КИЇВ. 11 жовтня. УНН. Ізраїльській парламент досяг згоди про включення опозиційної партії "Національна єдність" Бені Ганца до надзвичайного уряду на тлі війни з ХАМАСом у секторі Газа після кількох днів перемовин. Про це у спільній заяві повідомили прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху та Бені Ганц, пише УНН з посиланням на The times of Israel.

Деталі

Буде створено невеликий військовий кабінет для керівництва війною з ХАМАС, до якого увійдуть тільки Нетаньяху, Ганц та міністр оборони Йоав Галлант.

Колишній генерал ЦАХАЛу, депутат Кнесету від партії "Національна єдність" Гаді Айзенкот разом із міністром Роном Дермером виконуватимуть функції спостерігачів у військовому кабінеті.

На час війни п'ять членів партії "Національна єдність" будуть додані до ширшого безпекового кабінету, який діє при кожному уряді, - це будуть Ганц, Айзенкот, депутат Кнесету Гідеон Саар і ще двох представників визначать згодом.

Пост у військовому кабінеті залишився відкритим для лідера опозиції Яіра Лапіда, який відмовився долучитися до уряду, якщо в ньому залишаться вкрай праві партії "Релігійний сіонізм" і "Оцма Єгудіт".

Було вирішено, що під час війни не вноситимуться жодні закони в Кнесеті або урядові резолюції, які не пов'язані з управлінням війною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізраїль переходить до повного наступу: що відомо

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Україна отримала 1,15 млрд доларів грантових коштів від США

     • 431228 переглядiв

    Канада оголосила про нову військову допомогу Україні

     • 620024 переглядiв

    Голова МЗС Британії Клеверлі прибув в Ізраїль

     • 337170 переглядiв