zatrymano-dvokh-pidozriuvanykh-u-spravi-pro-smertelnu-lisovu-pozhezhu-v-chyli

Затримано двох підозрюваних у справі про смертельну лісову пожежу в Чилі

 • 27717 переглядiв

Двоє підозрюваних, серед яких колишній працівник лісового господарства та пожежник, були затримані за звинуваченням у спричиненні смертоносної лісової пожежі в чилійському регіоні Вальпараїсо в лютому, яка забрала життя понад 100 людей.

Правоохоронці Чилі затримали двох підозрюваних у підпалі лісу в лютому цього року, що призвело до загибелі понад 100 людей. Про це повідомляє Bloomberg, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що двох чоловіків затримали ще в п'ятницю.

Один із підозрюваних є колишнім працівником чилійського офісу, відповідального за політику щодо лісів. За даними місцевих ЗМІ, інша затримана людина - пожежник.

Під час судового засідання з обрання запобіжного заходу в суботу прокурори регіону Вальпараїсо заявили, що знайшли пристрій, який використовувався для підпалу, в кімнаті одного із затриманих.

Також стало відомо, що один із затриманих причетний до шістьох попередніх пожеж, які завдали шкоди заповіднику Пеньюелас.

Доповнення

У лютому пожежа в лісі в регіоні Вальпараїсо стала найбільшою катастрофою в країні після потужного землетрусу в 2010 році, коли загинуло понад 100 людей і постраждало ще 16 000 осіб.

Нова обсерваторія в Чилі – найвища у світі – має на меті виявити походження планет та галактик01.05.24, 17:35

Лілія Подоляк

Суспільство

Популярні

Новини по темі