zaroblialy-po-100-tysiach-hryven-z-kliienta-na-rivnenshchyni-dbr-likviduvalo-skhemu-unyknennia-mobilizatsii

Заробляли по 100 тисяч гривень з "клієнта": на Рівненщині ДБР ліквідувало схему уникнення мобілізації

 • 19409 переглядiв

Правоохоронці викрили старосту одного з округів Радивилівської міської ради у Рівненській області та місцевого правоохоронця, які організували заробіток на ухилянтах. Про це повідомили у Державному бюро розслідувань, передає УНН.

Деталі

Слідчі з'ясували, що староста згідно зі своїми повноваженнями видавав повістки щодо виклику чоловіків до військкомату. Під час видачі повісток він натякав, що може допомогти з ухиленням від військової служби.

Схема полягала в тому, що його знайомий правоохоронець штучно відкривав на військовозобов’язаного кримінальне провадження, за яким йому могло бути призначене умовне покарання строком на 1-2 роки. На час слідства та на термін відбування покарання "клієнти" уникали мобілізації.

Старості та правоохоронцю повідомлено про підозру у перешкоджанні діяльності Збройних Сил України за попередньою змовою групою осіб, одержанні неправомірної вигоди за попередньою змовою, поєднане з вимаганням (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1 та ч. 3 ст. 368 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років

- заявили в ДБР. 

Обом фігурантам обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у розмірі 1 млн. 200 тис. грн для правоохоронця та 900 тис. грн – для старости. 

ДБР відкрило понад 400 кримінальних проваджень щодо посадовців ТЦК 22.08.24, 14:35

Доповнення

Правоохоронці кажуть, що "послуга" затриманих коштувала у середньому 100 тис. грн, проте якщо військовозобов’язаний вже перебував у розшуку за матеріалами ТЦК, то сума зростала майже на 10%.нСхема діяла з березня до травня 2024 року, коли було затримано "на гарячому" правоохоронця. Наразі його вже звільнено зі служби.

Працівники ДБР викрили 5 оборудок, які встигли провести фігуранти. Слідство триває, встановлюються повне коло причетних осіб та всі факти протиправної діяльності.

Нагадаємо

Працівника Одеського центру комплектування судитимуть за втручання в базу "Оберіг". Він фіктивно змінив дані 138 військовозобов'язаних, заробивши близько мільйона доларів.

Володимир Омельченко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Рада схвалила реформу митниці: що передбачається

     • 22851 переглядiв

    Щороку в Україні всиновлюють близько тисячі дітей - Жолнович

     • 9211 переглядiв