zamist-zaokhochennia-koruptsii-u-voiuiuchii-kraini-treba-posylyty-pokarannia-dlia-spekuliantiv-na-krovi-vitalii-hersak

Замість заохочення корупції у воюючій країні, треба посилити покарання для "спекулянтів на крові" - Віталій Герсак

 • 24497 переглядiв

Воїн-доброволець віталій Герсак розкритикував законопроект №11340, що дозволяє відкупитися від покарання за корупцію. Він пропонує посилити санкції та покарати всіх, хто незаконно наживався під час воєнного стану.

Завдяки депутатам Україна може стати єдиним прикладом законодавчого заохочення корупції у воюючій країні, пише воїн-доброволець Віталій Герсак у себе в Фейсбук, коментуючи скандальний законопроект №11340.

Запропонувати фактичну амністію тим, кого слідувало б розстріляти як скажених псів та підтримати цю ідею більшістю депутатів, — прояв повного знецінення власної держави. Очевидно, що наступному складу парламенту прийдеться не лише люструвати ганебних попередників, але й суттєво посилити санкції для корупціонерів. Більше жодних угод із слідством та м’яких запобіжних заходів, жодних умовно-дострокових звільнень, жодних термінів давності за корупцію під час війни

- пропонує воїн-доброволець.

На думку Герсака, також треба покарати всіх, хто незаконно наживався під час воєнного стану. Економічно необґрунтоване підвищення вартості товарів та послуг, недобросовісна господарська діяльність по забезпеченню ЗСУ, розкрадання в системі оборонних закупівель, махінації із бюджетними коштами та міжнародною фінансовою, матеріально-технічною та гуманітарною допомогою, тіньовий бізнес в інтересах ворога, зловживання монопольним положенням та інші подібні злочини, які наносять шкоду державі, армії, обороноздатності, сумлінним підприємцям та споживачам – усе це не повинно нікому зійти з рук.

Як повідомлялося раніше, Верховна Рада у першому читанні схвалила та прийняла за основу законопроєкт №11340, який дозволить піти на угоду зі слідством та відкупитися від реального покарання сплативши штраф. Законопроєкт передбачає застосування штрафу як додаткового покарання, якщо підозрюваний або обвинувачений у корупції уклав угоду про визнання винуватості, коли таке покарання не передбачає санкція статті.

Розміри запропонованих штрафів:

  • за кримінальний проступок — від 204 тисяч до 2,05 мільйона гривень;
  • за нетяжкий злочин — від 2,05 мільйона до 204 мільйонів гривень;
  • за тяжкий злочин — від 20,4 мільйона до 102 мільйонів гривень;
  • за особливо тяжкий злочин — від 102 мільйонів до 204 мільйонів гривень.

Популярні

Новини по темі

Кіберфахівці ГУР атакували центробанк рф - джерело

 • 29881 переглядiв

Зеленський оглянув відновлення Дергачів на Харківщині

 • 23497 переглядiв