zalezhyt-vid-obstavyn-premierka-danii-pro-udary-litakamy-f-16-vhlyb-rf

"Залежить від обставин" - прем'єрка Данії про удари літаками F-16 вглиб рф

 • 105737 переглядiв

Удари України по цілях на території росії мають відповідати міжнародному праву, усе залежить від обставин, заявила прем’єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен.

Удари України по цілях на території росії мають відповідати міжнародному праву, усе залежить від обставин. Про це заявила прем’єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен, коментуючи можливість дозволу Данії використовувати її винищувачі для ударів по всій території росії, чи лише частині, передає УНН з посилання на "Радіо Свобода".

Деталі

"Не можна ставити це питання і чекати простої відповіді, тому що все залежить від обставин. Це має бути згідно з міжнародним правом. Але можна досягти цілей і за межами України – так", – зазначила Фредеріксен.

Коментуючи заяву Президента Володимира Зеленського, що Україні потрібно щонайменше 128-м винищувачів, очільниця уряду Данії зазначила, що сподівається на мобілізацію зусиль партнерів.

Якщо партнери хочуть, щоб Україна перемогла, то потрібно зняти всі обмеження - Зеленський11.07.24, 22:02

"Президент Зеленський правий. Коли ми дивимося на кількість винищувачів у росії, то вона дуже велика. Їх зараз використовують безпосередньо в Україні. А тому літаків, які ми можемо надати, буде недостатньо… Сподіваємося, що буде передаватися більша кількість літаків і що більше країн підтримуватимуть цей процес, а також навчання пілотів", – наголосила Фредеріксен.

Аналізуючи побоювання деяких країн-партнерів щодо можливої ескалації, прем’єрка Данії сказала, що Україна "зобов’язана захищатися".

"Те ж стосується решти Європи. Маємо захистити наш континент, наші цінності та всіх людей. І тому маємо не тільки захищати Україну, а й перемогти росіян", – резюмувала Фредеріксен.

Доповнення

Данія та Нідерландів перебувають у процесі передачі Україні F-16 американського виробництва, за підтримки США, процес передачі цих F-16 зараз триває, і цього літа Україна, як очікується, почне експлуатувати F-16.

Популярні

Новини по темі

СБУ викрила на хабарях одного з головних податківців Києва

 • 14534 переглядiв

Через буревій на Прикарпатті аварійні відключення світла

 • 24022 переглядiв