za-sam-fakt-holosuvannia-na-vyborakh-putina-v-okupatsii-pokarannia-ne-peredbachene-ale-orhanizatory-maiut-vidpovidaty-lubinets

За сам факт голосування на "виборах путіна" в окупації покарання не передбачене, але організатори мають відповідати – Лубінець

 • 25971 переглядiв

Покарання за участь у псевдовиборах путіна на окупованих територіях законодавством України не передбачено, але організатори та агітатори мають бути притягнуті до відповідальності, вважає омбудсман Дмитро Лубінець.

Відповідальність за участь громадян України у псевдовиборах на тимчасово окупованих територіях України передбачена для організаторів та публічних агітаторів, а за голосування відповідальності не передбачено. Про це заявив Омбудсман Дмитро Лубінець, передає УНН.

Деталі

Він зазначив, що варто відрізняти осіб, які беруть безпосередню участь в організації та проведенні незаконних виборів, та тих осіб, які були вимушені з’явитися та примусово проголосувати на так званих "виборах".

Лубінець уточнив, що особи, які беруть участь в організації та проведенні незаконних виборів або референдумів на ТОТ, чи ж публічно закликають до їхнього проведення, понесуть відповідальність. Їм загрожує обвинувачення у колабораційній діяльності, відповідно до Кримінального кодексу за статтею 111-1, ч.5.

Водночас чинне українське законодавство не передбачає кримінальну або будь-яку іншу відповідальності лише за факт участі, в тому числі примусової, у так званих "виборах", які готує рф на тимчасово окупованих територіях України.

Не варто забувати, що політика росії — жорстока та тоталітарна. Варто врахувати той факт, що "голосування" проводяться під дулами автоматів, а участь у таких "виборах" — питання виживання на ТОТ. Не забуваймо, найвища цінність для держави – це життя та здоров’я наших громадян!

- написав Лубінець.

Окупанти купують голоси пенсіонерів на "виборах" – Спротив05.03.24, 02:24

Анастасія Рябоконь

Війна

Популярні

Новини по темі

Золото на історичному максимумі і це тільки початок

 • 59523 переглядiв

Уряд Швеції ухвалив рішення про вступ до НАТО

 • 22026 переглядiв