ukenru
za-mizhnarodnu-torgivlyu-ukrayinskimi-ditmi-3-osobi-prityagnuto-do-vidpovidalnosti

За міжнародну торгівлю українськими дітьми 3 особи притягнуто до відповідальності

 • 11532 переглядiв

КИЇВ. 12 грудня. УНН. За міжнародну торгівлю українськими дітьми в Україні притягнуто до відповідальності трьох чоловіків, один з яких – іноземець. Про це у відповіді на запит УНН повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

За його словами, зараз прокуратура проводить розслідування кримінальних проваджень за фактами продажу українських дітей під виглядом сурогатного материнства. В результаті цих розслідувань вже притягнуто до кримінальної відповідальності трьох працівників медичного центру "Віотехсом", а один з підозрюваних – громадянин Німеччини та Молодови, є власником цього медцентру.

"Власник медичного центру ТОВ "Віотехсом" Точиловський Альберт (громадянин Федеративної Республіки Німеччини та Республіки Молдови) за ч. З ст. 149, ч. 2 ст. 28, ч. З ст. 212, ч. З ст. 209 КК України. Головний лікар медичного центру ТОВ "Віотехсом" Копков В.С. - ч. З ст. 149, ч. 1 ст, 366, ч. 2 ст. 28, ч. З ст. 212 КК України. Директор ТОВ "Віотехсом" Купрієць Ю.М. - ч. 2 ст. 28, ч. З ст. 212 КК України", - йдеться у відповіді на запит УНН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сюжет про сурогатне материнство в Україні показали на австралійському телебаченні

За інформацією А.Матіоса, прокурор у кримінальному провадженні клопотав про обрання щодо підозрюваних запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, однак суд застосував до Точиловського А. та Копкова В.С. домашній арешт, який потім змінив на заставу у розмірі 1,7 млн. гривень та особисте зобов’язання відповідно, а щодо підозрюваного Купрійця Ю.М. - заставу у розмірі 140 тис. гривень.

Нагадаємо, сьогодні в дописі на своїй Facebook-сторінці Анатолій Матіос повідомив, що сурогатне материнство покриває один з народних депутатів України. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іспанія не пускає "сурогатних" дітей з України додому

Українські Національні Новини

Кримінал та НП