za-chas-okupatsii-askanii-novoi-my-vtratyly-maizhe-6-tys-hektariv-zapovidnoi-terytorii-ministr

За час окупації "Асканії-Нової" ми втратили майже 6 тис. гектарів заповідної території - міністр

 • 15097 переглядiв

Під час російської окупації Україна втратила майже 6000 гектарів заповідної території в природному заповіднику "Асканія-Нова", а загарбники використовують острів Джарилгач як військову базу, ігноруючи режим заповідника.

За період російської окупації заповідника "Асканія-Нова" Україна втратила майже 6 тис. гектарів заповідної території. Острові Джарилгач загарбники використовують, як військову базу, вони не дотримуються там заповідного режиму. Про це повідомив міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

На жаль ці заповідники знаходяться під окупацією. За період окупації заповідника "Асканія-Нова" ми втратили майже 6 тис. гектарів заповідної території. Острові Джарилгач росіяни використовують як військову базу, вони не дотримуються там заповідного режиму, але я впевнений в тому, що після деокупації, після тієї роботи яку зроблять наші ЗСУ ми зможемо оцінити всі збитки й спільно з міжнародними партнерами шукати шляхи як саме цю територію відновлювати, тому що важко відновлювати те що природа створювала сотню років. Але я впевнений, що мінімальні заходи ми зробити зможемо,

- зазначив Стрілець.

Доповнення

Ще у 2023 році Генштаб повідомляв, що російські окупаційні війська мілітаризували острів Джарилгач.

У Центрі національного спротиву заявляли, що заповідник "Асканія-Нова", який перебуває на окупованих росією територіях України, знаходиться в критичному стані.

Популярні

Новини по темі