yes-zaklykaie-kytai-spryiaty-myru-v-ukraini-ta-prypynyty-eksport-v-rf

ЄС закликає Китай сприяти миру в Україні та припинити експорт в РФ

 • 100097 переглядiв

Високий представник ЄС закликав Китай сприяти мирному процесу в Україні та припинити експорт товарів подвійного призначення в Росію. Жозеп Боррель попросив Китай використати свій вплив на РФ для завершення війни.

Високий представник ЄС під час зустрічі з міністром закордонних справ Китаю Ван Ї, що відбулася в Лаосі в рамках міністерської зустрічі АСЕАН, закликав китайську сторону сприяти мирному процесу в Україні та припинити експорт в Росію товарів подвійного призначення, що дозволяє агресору нарощувати виробництво озброєнь. Така інформація оприлюднена на сайті Європейської служби зовнішніх дій, передає УНН.

Деталі

"Високий представник зауважив, що ЄС і Китай повинні визнати занепокоєння одне одного. Це перш за все стосується підтримки Китаєм російської агресивної війни проти України. Високий представник пояснив, чому Європейський Союз вважає російську війну проти України екзистенційною загрозою для Європи. Він висловив занепокоєння тим, що експорт Китаєм великої кількості товарів та елементів подвійного призначення надає Росії підтримку в нарощуванні виробництва її військового обладнання", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Жозеп Боррель попросив Китай скористатися своїм впливом на Росію, щоб зробити власний внесок у завершення цієї війни. Він попросив Китай підтримати мирний процес в Україні та зауважив, що спільна заява Китаю з Бразилією від травня 2024 року не є рухом у цьому напрямку.

Китай постачає обладнання військового призначення до білорусі, де виробляють зброю для армії рф - ЗМІ26.07.24, 16:25

Популярні

Новини по темі

Армія РФ завдала по Сумщині 69 ударів

 • 31918 переглядiв

Генштаб: на фронті відбулося 107 бойових зіткнень за добу

 • 35300 переглядiв

У німецькому місті Меммінгені стався сильний вибух

 • 25860 переглядiв