yes-prodovzhyv-sanktsii-proty-iranu-cherez-pidtrymku-ahresii-rf

ЄС продовжив санкції проти Ірану через підтримку агресії рф

 • 22489 переглядiв

Європейська Рада продовжила обмежувальні заходи проти Ірану до 27 липня 2025 року через військову підтримку Іраном агресивної війни росії проти України та збройних угруповань на Близькому Сході та в регіоні Червоного моря.

Європейська рада продовжила до 27 липня 2025 року обмежувальні заходи, зокрема через військову підтримку Іраном агресивної війни росії проти України. Про це УНН повідомляє з посиланням на сайт Ради.

Сьогодні Рада продовжила до 27 липня 2025 року обмежувальні заходи з огляду на військову підтримку Іраном агресивної війни росії проти України та збройних груп і організацій на Близькому Сході та в регіоні Червоного моря. Існуючі обмежувальні заходи переглядатимуться щорічно,

- йдеться в повідомленні.

Деталі

Зазначається, що наразі режим санкцій поширюється на 12 осіб та 9 юридичних осіб.

Повідомляється, що активи зазначених осіб заморожуються, а надання їм чи користь коштів, чи економічних ресурсів, прямо чи опосередковано, заборонено. Крім того, на фізичних осіб, зазначених у списку, поширюється заборона на поїздки до ЄС.

У своїх висновках від 21 і 22 березня 2024 року Європейська рада закликала треті сторони, включно з Іраном, негайно припинити матеріальну підтримку агресивної війни росії проти України.

У своїх висновках від 17 і 18 квітня 2024 року Європейська Рада підтвердила свою відданість вживанню подальших обмежувальних заходів проти Ірану, зокрема щодо безпілотних літальних апаратів (БПЛА) і ракет. Нарешті, Європейська Рада підтвердила, що ЄС залишається повністю відданим сприянню деескалації та безпеці в регіоні.

Доповнення

В травні 2024 року Bild повідомляв, що Іран вперше поставив росії новітні авіабомби.

Популярні

Новини по темі

ЄС продовжив санкції проти Ірану через підтримку агресії рф

 • 22489 переглядiв

Стрілок Трампа з'явився в рекламі BlackRock у 2022 році - Bloomberg

 • 12567 переглядiв

Спека у Києві встановила у липні вже 10 рекордів

 • 28712 переглядiв