yellen-spodivaietsia-na-pohodzhennia-dollar50-mlrd-kredytu-ukraini-do-zhovtnia

Єллен сподівається на погодження $50 млрд кредиту Україні до жовтня

 • 40210 переглядiв

Міністр фінансів США Джанет Єллен очікує погодження умов кредиту Україні на $50 млрд до жовтня. Кошти планують надати за рахунок заморожених російських активів, які мають залишатися заблокованими до погашення кредиту.

Міністр фінансів США Джанет Єллен висловила сподівання, що учасники G7 до жовтня зможуть погодити умови надання Україні кредиту в $50 млрд за рахунок заморожених російських активів. За її словами, влада США проводила на цю тему "конструктивні розмови" і "тісно співпрацює" з G7 з цього питання. Про це пише Reuters, передає УНН.

Деталі

"Я думаю, все складається добре, ймовірно, ми зможемо зробити це до жовтня", - сказала Єллен у розмові з Reuters .

У розмові з агентством вона також заявила , що влада США чинять тиск на Євросоюз і країни G7 з вимогою гарантій тривалого заморожування російських активів. За її словами, активи мають залишатися замороженими стільки, скільки знадобиться на погашення кредиту $50 млрд для України, щоб погашати цей кредит не довелося американським платникам податків.

Нагадаємо

ЄС, США та країни G7 протягом кількох місяців розробляють план надання Україні кредитів на загальну суму $50 млрд до кінця 2024 року. Згідно з планами Євросоюзу, на постачання військової допомоги Україні через Європейський фонд миру у 2024 році планується виділити 90% отриманого прибутку. 2024 року Україна може отримати €3 млрд із цих коштів. Ще 10% направлять до бюджету ЄС для подальшого розподілу на Ukraine Facility (програма довгострокової допомоги Україні).

G7 обговорює план кредитування для України та продовження замороження російських активів24.07.24, 23:26

Популярні

Новини по темі

Армія РФ завдала по Сумщині 69 ударів

 • 29320 переглядiв