yaponiia-nadast-ukraini-maizhe-dvi-tysiachi-habioniv-dlia-zakhystu-krytychnoi-infrastruktury

Японія надасть Україні майже дві тисячі габіонів для захисту критичної інфраструктури

 • 31574 переглядiв

Японія надасть Україні 1800 габіонів для захисту критичної інфраструктури, 320 з яких вже поставлено.

Україна отримає від Японії 1800 габіонів, що будуть використовуватися для фізичного захисту об’єктів критичної інфраструктури в різних областях України. 320 з них - уже доставлені. Про це повідомили у пресслужбі Уряду, передає УНН.

Днями Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні Кунінорі Мацуда та заступник головного представника українського офісу Японського агентства міжнародного співтовариства (JICA) Сатоші Сугімото під час візиту наодин з об’єктів Оператора ГТС України оголосили про передачу 1800 габіонів, що будуть використовуватися для фізичного захисту об’єктів критичної інфраструктури ГТС в різних областях України. 320 з них - уже доставлені.

– повідомили у відомстві.

Деталі

Зазначається, що передача українському оператору ГТС 1800 захисних габіонів від Японії відбулась за координації Міненерго. 

Японські партнери, які за тісної співпраці з Міністерством енергетики України й системно підтримують українську енергетичну та газову сферу, висловили ініціативу підтримати українців не лише енергетичним обладнанням, але і засобами його захисту.

Я радий бачити, що перші габіони, які в Японії ми називаємо "Ґрунтова броня", уже прибули до вас. Ці габіони довели свої високі противибухові якості та використовуються японськими Силами Самооборони. Позиція Японії щодо підтримки вашої країни не похитнеться, і ми продовжуватимемо підтримувати Україну та її народ до перемоги і надалі. 

- підкреслив Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні Кунінорі Мацуда.

Україна та Чехія обговорили перспективи співпраці у сфері енергетики і розподіленої генерації12.02.24, 17:33

Міністр енергетики Герман Галущенко своєю чергою подякував Уряду Японії і всьому японському народу за системну підтримку у відновленні енергетичного сектору України.

Автотрансформатори, газові турбіни, захисні споруди - все це ми отримуємо завдяки непохитній позиції Японії у прагненні підтримати Україну та український народ. Також Японія є нашим партнером у реалізації Формули миру Президента Володимира Зеленського, важливими складовими якої є пункти енергетичної безпеки, а також радіаційної та ядерної. Щиро вдячні за стійку позицію та підтримку. 

- підкреслив Міністр.

Генеральний директор Оператора ГТС України Дмитро Липпа додав, що отримані габіони вони розподілять по всіх лінійно-виробничих управліннях компанії. Особливо важливими вони будуть у прифронтових регіонах.

На Дніпропетровщині атака рф на енергетичний об'єкт призвела до відключення: 29 000 абонентів без світла та 10 000 без води.12.02.24, 08:08

Решту габіонів Оператор ГТС отримає найближчим часом. Захисні споруди будуть встановлюватися одразу після прибуття на об’єкти для посилення захисту від можливих ворожих атак.

Тетяна Салганік

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У рф зіштовхнулись два поїзди, з рейок зійшло 10 вагонів

     • 26946 переглядiв