yak-obminiaty-posvidchennia-vodiia-pislia-zakinchennia-2-richnoho-terminu-vidpovid-mvs

Як обміняти посвідчення водія після закінчення 2-річного терміну - відповідь МВС

 • 13830 переглядiв

МВС роз'яснило процедуру обміну водійських прав після закінчення 2-річного терміну дії. Обмін можливий онлайн або в сервісному центрі МВС, за умови відсутності більше 2 порушень ПДР.

На сьогодні отримані посвідчення водія вперше видаються терміном на 2 роки. Після його закінчення водійські документи необхідно обміняти. У Міністерстві внутрішніх справ нагадали алгоритм дій, як це зробити онлайн та при особистому зверненні до сервісного центру МВС, пише УНН.

Деталі

Обмін посвідчення водія, виданого вперше на 2 роки, здійснюється після закінчення терміну його дії. Тобто, водії можуть отримати новий документ починаючи з дня, наступного після дати, вказаної як кінцева у наявному водійському.

Отримати послугу, як повідомляється, можливо будь-якими трьома зручними способами: 

Обмін посвідчення водія у сервісному центрі МВС

Для обміну посвідчення водія у сервісному центрі МВС необхідно спочатку взяти талон для отримання послуги через функціонал е-запису або в терміналі сервісного центру МВС. При собі мати паспорт з відміткою про місце реєстрації проживання, копію реєстраційного номера облікової картки платника податків та наявне посвідчення водія, що підлягає обміну. Під час дії воєнного стану медична довідка не є обов’язковою.

Обмін посвідчення водія онлайн

Для замовлення послуги онлайн, необхідно авторизуватися у Кабінеті водія або у застосунку "Дія", обрати послугу обміну посвідчення водія, вказати причину заміни документа, вибрати тип посвідчення – цифрове або пластик. Після цього вказати спосіб отримання – у будь-якому сервісному центрі МВС, у відділенні Укрпошти по Україні, або кур’єром на вказану адресу. 

У застосунку "Дія" відсьогодні можна замінити посвідчення водія23.05.23, 13:30 • [views_609435]

"Звертаємо увагу: якщо особа вчинила понад 2 порушення правил дорожнього руху, обміняти посвідчення водія не вдасться. У такому випадку необхідно повторно скласти теоретичний і практичний іспити у сервісному центрі МВС", - наголосили у відомстві.

Якщо водій був позбавлений права керування транспортним засобом, аби отримати посвідчення, за даними міністерства, він має пройти навчання в автошколі, скласти теоретичний і практичний іспити у сервісному центрі МВС. Таке посвідчення знову видається на 2 роки.

Популярні

Новини по темі