vyplaty-za-rishenniam-yes-pro-42-mlrd-yevro-u-mezhakh-ukraine-facility-ochikuiut-piznishe-tsoho-misiatsia-shmyhal

Виплати за рішенням ЄС про 4,2 млрд євро у межах Ukraine Facility очікують пізніше цього місяця - Шмигаль

 • 14757 переглядiв

Рада ЄС підтвердила виділення Україні першого траншу в 4,2 млрд євро в межах Ukraine Facility. Кошти будуть спрямовані на підтримку макрофінансової стабільності та реформи в Україні.

Рада ЄС підтвердила, що дала "зелене світло" першому платежу обсягом майже 4,2 млрд євро для україни у межах Ukraine Facility. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що виплати очікуються пізніше цього місяця, пише УНН.

Деталі

"Україна має отримати близько 4,2 млрд євро коштів після того, як Рада (ЄС) дала зелене світло першому регулярному платежу грантів та кредитів у межах Ukraine Facility ЄС для підтримки макрофінансової стабільності України та функціонування її державного управління", - підтвердили у євроінституції.

ЄС затвердив перший платіж Україні у майже 4,2 млрд євро у межах Ukraine Facility06.08.24, 14:04

В ухваленому сьогодні рішенні Рада ЄС, як повідомляється, "дійшла висновку, що Україна виконала необхідні умови та реформи, передбачені в Плані України для отримання коштів, які будуть виплачені з Ukraine Facility. Ці реформи охоплюють державне фінансове управління, управління державними підприємствами, бізнес-середовище, енергетику та розмінування". Рада ЄС, як вказано, також наголосила на "важливості виділення грошей якнайшвидше, враховуючи складну фінансову ситуацію в Україні".

Сьогодні зроблено важливий крок вперед! Вдячний Раді ЄС за ухвалення рішення щодо виплати першого регулярного траншу в межах Ukraine Facility. Підтримка в розмірі 4,2 ​​млрд євро має важливе значення для відновлення, відбудови та модернізації України. Виплати очікуємо пізніше цього місяця. Разом ми відбудовуємо та зміцнюємо Україну!

- написав Шмигаль у X.

Популярні

Новини по темі