voroh-znovu-atakuvav-vysokovoltnu-pidstantsiiu-defitsytu-elektryky-nemaie-minenerho

Ворог знову атакував високовольтну підстанцію, дефіциту електрики немає - Міненерго

 • 31000 переглядiв

Російська армія атакувала високовольтну підстанцію в Запорізькій області, пошкодивши обладнання. Дефіциту електроенергії в Україні немає і аварійні відключення не застосовуються.

Армія рф атакувала високовольтну підстанцію у Запорізькій області, пошкоджене обладнання. Дефіциту електроенергії в Україні немає, аварійні відключення не застосовуються. Про це у понеділок повідомили в Міненерго, передає УНН.

Наслідки ворожих обстрілів

На високовольтній підстанції у Запорізькій області зафіксовано вибухи БПЛА. Є пошкодження обладнання

- йдеться у повідомленні Міненерго.

Також повідомляється, що у результаті бойових дій пошкоджено газопровід середнього тиску до будівлі пожежної частини у Харківському районі. Без газопостачання залишилась частина населеного пункту та комунально побутовий об’єкт.

За даними Міненерго, станом на ранок аварійні відключення електроенергії не застосовуються. Діють графіки погодинних обмежень у Харкові та мережеві обмеження споживання для промисловості у Криворізькому районі.

Дефіциту електроенергії немає, зауважили у відомстві.

Крім того, повідомили, що напередодні фіксувався профіцит у системі – через сонячну погоду та відповідно інтенсивний виробіток електроенергії СЕС протягом дня НЕК "Укренерго" зменшував навантаження об’єктів ВДЕ сумарною величиною 1739 МВт*год.

"Наразі енергосистема працює стабільно та збалансовано", - йдеться у повідомленні Міненерго.

Стан мереж

Через технологічні порушення відключилось обладнання на підстанції на Одещині, внаслідок чого знеструмлювались споживачі в Одесі. Як повідомляється, усіх споживачів заживили  протягом трьох годин.

Імпорт та експорт

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії – 14 296 МВт*год. Передбачається також незначний експорт – до 240 МВт*год.

Популярні

Новини по темі