voroh-nemaie-dostatnoi-kilkosti-raket-kh-59-ta-kh-31-shchob-masovano-yikh-zastosovuvaty-ihnat

Ворог немає достатньої кількості ракет Х-59 та Х-31, щоб масовано їх застосовувати - Ігнат

 • 20782 переглядiв

Противник не має достатньої кількості ракет Х-59 та Х-31 для їх масового застосування, тому використовує поодинокі ракети для ударів по цілях в Україні.

Окупанти не мають достатньої кількості ракет Х-59 та Х-31, щоб масовано їх застосовувати, тому вони застосовують поодинокі ракети для ударів по Україні. Про це в ефірі телемарафону сказав речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає УНН.

Деталі

Якби противник міг масовано застосовувати ракети, він би це робив. Ракет Х-59, Х-31 в них недостатньо багато, щоб їх масовано застосовувати. В них є своя мета - вразити якийсь об’єкт. Ці ракети направляються з літаків тактичної авіації. Коли йдуть обстріли зі стратегічної авіації, то вже десятки ракет летять. То вже зовсім інша атака, мета якої вразити об’єкти, які ворог ставить собі за мету

- заявив Ігнат, відповідаючи на питання, чому останнім часом ворог застосовує поодинокі ракети для ударів по Україні.

Доповнення

Фахівці Київського-науково-дослідного інституту судових експертиз вперше дослідили уламки ракет "Х-69", які ворог почав застосовувати для ударів по Україні. "Х-69" - це модифікована версія ракети "Х-59".

"Ракета повітряного базування "Х-69" − результат модифікації "Х-59МК2", її запуск може відбуватися з винищувачів та бомбардувальників, номенклатура літаків-носіїв велика. Більш масовано такий тип зброї почав застосовуватися ворогом по території України з 2023 року. Характерною особливістю "Х-69" є квадратне січення корпусу. Крім того, у модифікованій версії змінилася дальність застосування, швидкість польоту, бойова частина.

Обов’язковим етапом експертного дослідження стане аналіз матеріалів корпусу ракети, а також специфічної фольги, що розміщується під зовнішньою обшивкою бойової частини та ймовірно дозволяє при попаданні уражаючих елементів або будь-яких інших високошвидкісних елементів призвести до повітряного підриву ракети", - розповів директор КНДІСЕ Олександр Рувін.

Над Дніпровським районом збили ворожу ракету Х-5904.03.24, 15:43

Павло Башинський

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У Бродах на Львівщині виникла пожежа у церкві УГКЦ

     • 22380 переглядiв

    росіяни зранку обстрілюють Херсон: вже двоє поранених

     • 20440 переглядiв