За даними фахівців, червоне вино містить антиоксидант - ресвератрол, який ефективно протистоїть респіраторному дистрес-синдрому (частий супутник COVID-19), який є наслідком запального процесу в легенях.
Простіше кажучи, дистрес-синдром - це легенева недостатність, яка дуже часто супроводжує перебіг коронавірусної хвороби. Ресвератрол збільшує активність ферменту АСЕ2. Коли його вміст в організмі зростає, тяжкість синдрому легеневої недостатності знижується.
Крім червоного вина, ресвератрол міститься також в арахісі та фісташках, малині, чорниці, винограді й какао.
Нагадаємо, раніше американські вчені прийшли до висновку, що червоне вино допомагає боротися з психічними розладами.
Як писав УНН, українські вина нарощують сьогодні обсяги своїх продажів за кордон. А ТОП-5 найвідоміших (споживачам) вин вітчизняного виробництва, виглядає так: ТМ "Коблево" (73,7%), ТМ "Шабо" (65,6%), ТМ "Koktebel" (62,3%), ТМ "Inkerman" (61%) і "Oreanda" (56,6%).