ukenru
vikrito-mizhregionalniy-konverttsentr-z-obigom-u-ponad-100-mln-grn

Викрито міжрегіональний конвертцентр з обігом у понад 100 млн грн

 • 10313 переглядiв

КИЇВ. 1 серпня. УНН. Правоохоронці викрили та припинили діяльність міжрегіонального конвертаційного центру, який протягом 2018-2019 років діяв на Одещині та у столичному регіоні. Про це УНН повідомили у прес-центрі Служби безпеки України.

За даними спецслужби, ділки з конвертцентру надавали підприємствам реального сектору економіки послуги із мінімізації податкового навантаження та переведення безготівкових коштів у готівку.

"Відмивання" грошей здійснювалося через низку підприємств з ознаками фіктивності. Зловмисники використовували реквізити підставних фірм для здійснення безтоварних фінансово-господарських операцій. Після надходження на рахунки підконтрольних структур грошей за нібито надані товари й послуги, кошти незаконно переводили в готвку та повертали замовникам.

За період 2018-2019 років через конвертаційний центр пройшло понад 100 млн гривень.

Під час обшуків в учасників "конверту" правоохоронці вилучили бухгалтерські документи та чорнові записи, що підтверджують протиправну діяльність групи, банківську документацію, електроні носії інформації та комп'ютерну техніку.

У межах відкритого кримінального провадження за ч. 2 ст. 205 (Фіктивне підприємництво), ч. 3 ст. 212 (Ухилення від сплати податків, зборів, інших обов'язкових платежів), ч. 2 ст. 209 (Легалізація грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом) Кримінального Кодексу України тривають слідчі дії.

Нагадаємо, у столиці припинили діяльність конвертаційного центру з річним обігом у 700 мільйонів гривень.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП