ukenru
vidomosti-pro-zvit-kroll-u-rozsliduvanni-skhem-privatbanku-stanovlyat-tayemnitsyu-nabu

Відомості про звіт Kroll у розслідуванні схем "ПриватБанку" становлять таємницю — НАБУ

 • 16068 переглядiв

КИЇВ. 25 серпня. УНН. У НАБУ відмовилися прокоментувати залучення звіту американської компанії Kroll до справи розслідування "схем" виводу коштів із "ПриватБанку". Там послалися на таємницю слідства, йдеться у відповіді Бюро на запит УНН.

Так, у НАБУ пояснили, що відомості досудового розслідування становлять таємницю слідства і можуть бути розголошені виключно з дозволу слідчого або прокурора і в тому обсязі, в якому вони визнають можливим.

"Враховуючи викладене, запитувані відомості становлять таємницю досудового розслідування та не підлягають розголошенню", - йдеться у відповіді відомства на запит агентства.

Нагадаємо, за даними американських ЗМІ, Kroll "вирахувала аферу" з виведення із "Привату" 150 млн доларів. Вказується, що відбувалося це через 6 офшорних компаній, які сьогодні якраз і позиваються в українських судах до держбанку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситник розповів про співпрацю з ФБР у справах "Привату" 

Йдеться про Sofinam Investments, Lumil Investments, Berlini Commercial, Camerin Investments, Sunnex Investments і Tamplemon Investments, що афільовані із братами Суркісами.

На переконання депутатів "Слуги народу", за мотивами розслідування Kroll українські правоохоронці мали б уже відкрити кримінальне провадження

Та оскільки цього не відбувається, депутати з "Голосу" виступили за парламентський контроль цього питання і вже заявили, що готові голосувати за утворення відповідної ТСК

Українські Національні Новини

Політика