ukenru
vibori-2019-z-pochatku-kampaniyi-politsiya-vidkrila-96-kriminalnikh-provadzhen

Вибори-2019: з початку кампанії поліція відкрила 96 кримінальних проваджень

 • 7877 переглядiв

КИЇВ. 26 лютого. УНН. Минулої доби в Україні поліція зафіксувала 37 повідомлень щодо порушень виборчого законодавства. Усього з початку кампанії розпочато 96 кримінальних проваджень, пов’язані з виборчим процесом. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Міністерства внутрішніх справ.

"Упродовж минулої доби на території держави Національною поліцією зафіксовано 37 повідомлень про події, пов’язані з порушенням виборчого процесу, 6 з них внесено до ЄРДР", - йдеться в повідомленні.

Так, 25 лютого у Деснянському районі Києва невідомий пошкодив агітаційний намет кандидата в президенти. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 296 КК України - хуліганство.

Того ж дня у столиці на електронну адресу кол-центру Служби безпеки України надійшло повідомлення: "Заплачу 1 тис. доларів США, хто вистрелить в одного з кандидатів завтра в Баришівці". За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст.112 КК України, тобто посягання на державного чи громадського діяча.

"Загалом з початку виборчого процесу територіальними органами Національної поліції зареєстровано 1920 повідомлень, пов’язаних з виборчим процесом. З них найбільше в Києві, Дніпропетровській, Київській, Донецькій, Одеській та Волинській областях. Здебільшого зазначені факти пов’язані з незаконною агітацією – 1166, підкупом виборців – 150, хуліганством – 37 та пошкодженням майна – 33. Усього за вказаними фактами розпочато 96 кримінальних проваджень", - уточнили у МВС.

Також за 380 фактами проводиться перевірка, 100 – приєднано до інших ЄО чи ЄРДР, складено 424 протоколи про адмінправопорушення.

Нагадаємо, поліція розслідує провадження щодо формування застави одного з кандидатів в президенти.

Раніше повідомлялося, що в Сумах поліцейські без законних підстав опечатали офіс політичної партії, а також одягли наручники та доставили до відділку поліції двох осіб, які там перебували. За фактом перевищення влади та службових повноважень працівниками поліції розпочато кримінальне провадження.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП