vazhka-mashyna-dlia-rozminuvannia-mv-10-uspishno-proishla-sertyfikatsiiu

Важка машина для розмінування MV-10 успішно пройшла сертифікацію

 • 23398 переглядiв

Українська компанія "А3Tech-Україна" отримала сертифікат відповідності на машину для розмінування MV-10 і замовлення на 8 таких машин, при цьому планує локалізувати 100% компонентів до кінця року і виробляти до 60 машин щорічно.

Українська компанія "А3Tech-Україна" отримала сертифікат відповідності для машини для розмінування MV-10 та замовлення на 8 таких машин. Про це повідомили у Мінекономіки, пише УНН.

"Для нас важливо, що саме українське підприємство виготовляє компоненти та збирає машини, які розміновують нашу землю. Запит на подібну техніку для гуманітарного розмінування з боку саперів дуже високий і ми розраховуємо, що завдяки підтримці партнерів з одного боку, і спроможностям українських виробників з іншого, зможемо як наростити кількість машин для розмінування, що працюють в полях, так і підвищити якість їх обслуговування. Сподіваємось, що паралельно із локалізацією іноземних технологій, більшатиме й українських розробок для розмінування", – розповіла перша віцепрем’єр-міністерка – міністерка економіки України Юлія Свириденко.

Наразі компанія A3tech зараз виготовляє до 40% компонентів до робочого органу MV-10 і до кінця року планує перейти до 100%. Загалом, компанія може виготовити до 60 таких машин на рік.

До роботи також залучили ще два українські підприємства, які виробляють частину комплектуючих до машин та тралів для їхнього перевезення.

Зараз в Україні працює 17 важких машин розмінування DOK-ING MV-10. Фахівці ДСНС, ДССТ та Швейцарського фонду з протимінної діяльності використовують ці машини переважно у Миколаївській, Херсонській та Харківській областях.

"Станом на кінець травня з допомогою цих машин очищено 850 гектарів українських земель і знищено понад 4 500 мін, касетних боєприпасів та інших видів вибухонебезпечних предметів", - пишуть у Мінекономіки.

Нагадаємо

З початку російського повномасштабного вторгнення Міністерство оборони України ввело в експлуатацію понад 100 нових зразків вітчизняних боєприпасів. Серед них боєприпаси до стрілецької зброї, засоби ближнього бою, мінометні міни, артилерійські снаряди різних калібрів та призначення.

Ірина Колеснік

Війна

    Популярні

    Новини по темі