varshava-zaklikala-izrayil-zakhistiti-zhittya-polskikh-diplomativ

Варшава закликала Ізраїль захистити життя польських дипломатів

 • 9546 переглядiв

КИЇВ. 16 травня. УНН. У МЗС Польщі після інциденту з нападом на польського посла Марка Магіровського закликали Ізраїль пришвидшити розслідування і захистити життя польських дипоматів. Про це повідомляє Польське радіо, передає УНН.

"Висловлюємо жаль, що цей інцидент трапився і закликаємо ізраїльську сторону забезпечити життя польських дипломатів згідно із чинним міжнародним правом. Ми просимо також якомога швидше роз’яснити цю ситуацію і представити нам інформацію на цю тему", - поінформувала речниця МЗС Польщі Ева Сувара.

У МЗС Польщі висловили надію, що влада Ізраїлю докладе всіх зусиль, аби винні понесли покарання, а подібні інциденти проти польських дипломатів не повторилися у майбутньому.

Нагадаємо, у зв’язку із атакою на польського дипломата у Тель-Авіві у Міністерство закордонних справ Польщі викликали посла Ізраїлю Анну Азарі, яка висловила жаль з приводу інциденту, водночас заявивши про допомогу ізраїльської влади у його повному роз’ясненні.

Як повідомляв УНН, напад на Марка Магіровського відбулося у будівлі посольства в Тель-Авіві. Посол Польщі в Ізраїлі вийшов з будівлі дипломатичної місії, коли на нього накинувся невідомий чоловік. Громадянин сильно кричав, але з його емоційній промові Магіровський зрозумів тільки слово "польський". В свою чергу, Польща заявила про ксенофобію в зв'язку з інцидентом.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    На Дніпропетровщині зникли двоє неповнолітніх

     • 13926 переглядiв

    У столиці з'явилась велетенська гривня

     • 15853 переглядiв

    Зеленський привітав українців з Днем вишиванки

     • 13154 переглядiв

    Двоє дітей на Запоріжжі втопилися через селфі

     • 16461 переглядiв

    Вакарчук заявив про створення партії "Голос"

     • 18934 переглядiв