vaks-zniav-elektronnyi-braslet-zi-shche-odnoho-fihuranta-spravy-eksministra-ahropolityky-solskoho

ВАКС зняв електронний браслет зі ще одного фігуранта справи ексміністра агрополітики Сольського

 • 20669 переглядiв

Вищий антикорупційний суд зняв електронний браслет з фігуранта справи ексміністра Сольського. Експертиза та рішення Верховного суду свідчать, що інкриміновані землі не належали НААН, що ставить під сумнів звинувачення НАБУ.

Вищий антикорупційний суд зняв електронний браслет зі ще одного фігуранта справи проти колишнього міністра аграрної політики Миколи Сольського, пише УНН

Таке рішення ВАКС ухвалив 30 липня. Слідчий суддя частково задовольнив клопотання сторони захисту і скасував обов’язок "носити електронний засіб контролю". Решту обов’язків покладених на підозрюваного суд залишив без змін.

Додамо

З Миколи Сольського ВАКС також зняв електронний браслет ще у середині травня. 

За версією антикорупціонерів, вісім років тому Сольський (коли був адвокатом) організував схему, за якої землі НААН передали на приватизацію воїнам АТО. Натомість сторона захисту та самі АТОвці стверджують, що приватизована земля ніколи не належала НААН, а відтак претензії НАБУ - нікчемні, а процедура приватизації законна.

Аби встановити істину НАБУ необхідно довести, що вказана земля дійсно належала НААН. Проте рахунок поки 0:2 на користь Сольського. Першим вагомим фактором стало рішення Верховного суду України - судді дослідили, що інкриміновані Сольському землі дійсно ніколи не належали НААН.

Понад те, це підтвердив і науково-правовий висновок експертів. Експертиза засвідчила, що Сольський та інші підозрювані НАБУ не могли заволодіти землею Національної аграрної академії, оскільки ця земля не належала НААН.

Таким чином, головна інтрига всієї справи - чи зможуть довести детективи, що земля належала НААН. Адже, якщо НАБУ не доведе цей факт, тоді швидше за все справа розвалиться. Про це може свідчити й те, що детективи намагалися "злити" експертизу, яку самі ж і замовили, і яка, вочевидь, мала свідчити про невинуватість Сольського.

Популярні

Новини по темі

Серіал The Last of Us отримав перший тизер другого сезону

 • 23916 переглядiв