v-uriadi-frn-rozmirkovuiut-nad-obmezhenniamy-shchodo-kytaiskykh-avtomobiliv-ministr-transportu-vystupyv-z-krytykoiu

В уряді ФРН розмірковують над обмеженнями щодо китайських автомобілів, міністр транспорту виступив з критикою

 • 21321 переглядiв

Міністр транспорту Німеччини Фолькер Віссінг виступив проти обмеження конкуренції з китайськими електромобілями. Посадовець наголосив, що глобальна конкуренція є стимулом для німецьких виробників створювати кращі та дешевші автомобілі.

Введення мит на китайські електромобілі для захисту європейської промисловості перешкоджає чесної конкуренції. Про це у ЗМІ заявив міністр цифрових технологій і транспорту Німеччини Фолькер Віссінг, передає Euractiv та УНН.

Деталі

Підвищення тарифів на китайські електромобілі для захисту європейської промисловості було б неправильним підходом до сприяння міжнародній конкуренції, наголошує міністр транспорту Німеччини Фолькер Віссінг.

Я вважаю, що добре - це конкуренція між технологіями в автомобільній промисловості. Глобальна конкуренція є стимулом для німецьких виробників створювати кращі та дешевші автомобілі. І я не хвилююся, що німецька автомобільна промисловість не витримає цієї конкуренції. Тому мене дивує, що деякі люди зараз закликають до обмеження конкуренції з боку держави. Це не має абсолютно нічого спільного з ринковою економікою. 

– заявив федеральний міністр.

При цьому Віссінг зауважив, що конкуренція повинна пропонувати рівні можливості, і це "не можна відкладати через втручання уряду".

Виробники електрокарів знижують ціни на тлі жорсткої конкуренції: акції Tesla впали на 3%22.04.24, 15:43

За словами представника уряду ФРН, підхід завжди повинен полягати в тому, щоб зробити конкуренцію чесною.

Мені не вистачає ретельного розслідування Комісії ЄС, яке показує, де конкуренція є нечесною. На цій основі можна було б зайнятися цим питанням. Але просто сказати, що у нас є підозра, недостатньо. 

– заявив Віссінг.

Шольц закликав Китай "використати свій вплив" на рф для закінчення війни04.11.22, 12:19 • [views_292200]

Ігор Тележніков

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі