ukenru
v-ukrayini-stane-teplishe-sche-do-kintsya-tsogo-tizhnya-sinoptiki

В Україні стане тепліше ще до кінця цього тижня - синоптики

 • 19998 переглядiв

КИЇВ. 1 грудня. УНН. В Україні опади стихнуть, а температура повітря підвищиться на кілька градусів уже у п'ятницю, 4 грудня. Про це УНН повідомили в Укргідрометцентрі.

"У найближчі дві доби в Україні, крім заходу, невеликий сніг, у південній частині з дощем; температура вночі 0-6° морозу, в Карпатах, найближчої ночі також і на Закарпатті та Прикарпатті 6-13° морозу, вдень близько 0°, на півдні країни вночі від 3° тепла до 3° морозу, вдень 1-6° тепла", - повідомили синтптики.

За їхніми даними, у п'ятницю, 4 грудня, у більшості областей переважно без опадів. "У країні, крім сходу, очікується підвищення температури на 1-3°", - додали синоптики.

В Україні, крім південної частини, на дорогах місцями ожеледиця.

Додамо, по Україні вже з середини листопада розігралася зимова погода. Так, 15-16 листопада сніжило на півночі та сході країни, звідти негода перемістилася і до Києва. У ніч на 19 листопада в Україні були значні температурні контрасти - на заході та півдні +5°, на сході -20°. На ранок 22 листопада в Україні на Лівобережжі намело до 12 сантиметрів снігу.

Нагадаємо, першому снігу на минулих вихідних вже змогли порадіти жителі Луцька, Львова, Рівного та Ужгорода. А вже у перший день зими сніг випав ще у низці областей.

Зазначимо, за даними Укргідрометцентру, середня місячна температура у грудні цього року передбачається від 3 морозу до 2° тепла (в Криму до 4° тепла), що на 1-1,5° вище середніх багаторічних значень. Місячна кількість опадів очікується 32-82 мм, на Закарпатті та в горах Криму до 108-132 мм, що в межах середніх багаторічних значень.

Зазвичай у грудні на більшій частині території України утворюється сніговий покрив, лише на крайньому півдні він встановлюється не кожного року. У грудні ймовірні сильний вітер, хуртовини, налипання мокрого снігу, під час відлиг - тумани та ожеледь.

Українські Національні Новини

Суспільство