v-ukrainy-nemaie-100percent-dokaziv-toho-shcho-kytaiska-zbroia-potrapliaie-do-rosii-zelenskyi

В України немає 100% доказів того, що китайська зброя потрапляє до росії - Зеленський

 • 22469 переглядiв

Президент України Володимир Зеленський заявив, в України немає стовідсоткових доказів того, що зброя із Китаю потрапляє до рф.  Також Китай міг би зіграти колосальну роль у завершенні війни, зокрема, допомогти тиснути у цьому питанні на російського диктатора володимира путіна . Про це він сказав в інтерв'ю Bloomberg у середу, пише УНН.

Деталі

"Хотілося б щоб Китай грав серйозну роль, велика країна, реальна реальна друга економіка, від якої сьогодні дуже сильно залежить росія, бо нема куди експортувати багато різних своїх товарів бо санкції. 

 За його словами, Китай міг би зіграти "колосальну роль без зброї", вони би могли допомогти тиснути на путіна, щоб він зупинив війну. 

Він також вказав, що в України немає стовідсоткових доказів того, що зброя Китаю потрапляє до росії . 

 "Сам лідер Китаю запевняв мене, що він не буде цього робити.  Деякі деталі вони там є. Я думаю дрони якісь або деталі до дронів, подвійного використання напевно але вони не тільки китайські скажу вам відверто. Вони йдуть, на жаль, із деяких європейських країн і з цим можна боротися.. Мені здається, що якщо б захотів би лідер Китаю, щоб цього не відбувалось - напевно цього не відбувалось", - вказав голова держави. 

Також Зеленський прокоментував інформацію агентства Bloomberg з посиланням на власні джерела в ЄС, що китайські та російські компанії разом розробляють ударний безпілотник, схожий на іранський дрон-камікадзе Shahed. За його словами, якщо це підтвердиться, то необхідно буде запроваджувати санкції. 

"Якщо Китай розробляє спільно з росією зброю, яка буде використовуватись на території у України,  або яка буде використовуватись для підтримки війни росії проти України - я впевнений, що можна накладати абсолютно санкції і працювати в цьому напрямку. 

Китай боїться, що без рф у нього відносини з США будуть ще складнішими - Зеленський30.06.24, 19:40

Популярні

Новини по темі