v-ukraini-znyshchyly-ponad-1-tonnu-kontrabandnoho-heroinu

В Україні знищили понад 1 тонну контрабандного героїну

 • 11603 переглядiв

СБУ повідомила про знищення понад тонни героїну, конфіскованого у 2021 році. Наркотики вартістю 2,3 млрд грн були виявлені у Львові під час спецоперації проти транснаціонального злочинного угруповання.

Цими днями в Україні спалили понад 1 тонну героїну, який ще у січні 2021 року правоохоронці конфіскували у контрабандистів. Про це у середу, 14 серпня, повідомили в СБУ, передає УНН.

Деталі 

Як вказали в СБУ, за цінами чорного ринку на момент виявлення контрабандного героїну його вартість становила більше ніж 2,3 млрд грн.

Ліквідація цих наркотиків відбувалася після відповідного вироку Залізничного районного суду м. Львова.

У 2021 році Служба безпеки провела тривалу багатоходову спецоперацію та задокументувала протиправну діяльність транснаціонального організованого злочинного угруповання.

Тоді у Львові були затримані чотири фігуранти: один з організаторів наркотрафіку і троє іноземців, які фасували наркотики в орендованих складських приміщеннях. Правоохоронці виявили у наркоділків 1035 кг героїну, підготовленого для транспортування.

Як повідомляється, "вантаж" прямував з Пакистану транзитом через Україну до Євросоюзу. Наркотик було приховано в контейнері серед продуктів харчування.

За матеріалами СБУ всіх затриманих фігурантів засуджено за контрабанду наркотичних засобів в особливо великих розмірах. Вони вже відбувають тюремні строки згідно з ч. 3 ст. 305, ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України.

На Закарпатті СБУ викрила наркоторговців, що збували амфетамін по всій Україні03.08.24, 06:04

Популярні

Новини по темі

В Україні знищили понад 1 тонну контрабандного героїну

 • 11603 переглядiв

Сили оборони збили російський Су-34 над курською областю

 • 21457 переглядiв