v-ukraini-stvoriat-natsionalnu-aktsionernu-kompaniiu-voda-ukrainy-mindovkillia

В Україні створять Національну акціонерну компанію "Вода України" - Міндовкілля

 • 24842 переглядiв

Для забезпечення моніторингу та контролю за використанням водних ресурсів в Україні планують створити НАК «Вода України».

Для забезпечення моніторингу та контролю за використанням водних ресурсів в Україні планують створити НАК "Вода України". Про це під час форуму "United for Nature. Agenda for Ukraine" заявив міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець, повідомляє пресслужба Міндовкілля, пише УНН.

Питання сталого водокористування та "доброго" стану вод є питанням національної безпеки. В умовах воєнного бюджету маємо знайти шлях збалансованого використання водних ресурсів та забезпечити доступність води для кожного українця,

- зазначив Руслан Стрілець.

Деталі

Зазначається, що створення Національної акціонерної компанії "Вода України" забезпечить застосування прозорих ринкових механізмів для бізнесу та доступну, якісну воду для людей.

Як зауважили експерти під час Форуму, внаслідок реформування сектору та впровадження ефективного менеджменту очікується 1,4 млрд залучення коштів в ремонт та модернізацію водогосподарської інфраструктури.

Наголошується, що прогнозований економічний ефект від реформ - це +1,2% додаткового зростання ВВП України щороку внаслідок реалізації проєкту.

Відновлення України за "зеленими" стандартами - не просто вибір, а обов'язок: у Міндовкіллі наголосили про важливість кліматичної політики01.02.24, 13:12

Ольга Розгон

Економіка

Популярні

Новини по темі

МХП залишається лідером зі сплати податків в агросекторі

 • 83515 переглядiв

До Києва прибула голова МЗС Канади

 • 23152 переглядiв