v-selyshchi-na-volyni-oholosyly-karantyn-cherez-vyiavlenyi-vypadok-skazu-shcho-vidomo

В селищі на Волині оголосили карантин через виявлений випадок сказу: що відомо

 • 21082 переглядiв

У селі Кам’януха Волинської області були введені карантинні обмеження через підтверджений випадок сказу у домашньої кішки.

У селі Кам’януха Волинської області встановили карантинні обмеження через виявлений випадок сказу у домашнього кота.  Про це УНН повідомляє із посиланням на районну військову адміністрацію. 

Деталі 

Сказ у кота підтвердили результати експертизи Волинської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

У зв’язку з цим, на засіданні протиепізоотичної комісії районної військової адміністрації  затвердили відповідний план заходів, спрямований на ліквідацію вогнища захворювання.

Територію села Кам’януха визначили неблагополучною і застосували карантинні обмеження. Разом із цим, компетентні служби контролюють епізоотичну ситуацію

- йдеться у заяві районної військової адміністрації. 

За словами фахівців, на сказ у дикій природі почасти хворіють лисиці та вовки, а з домашніх тварин – собаки та коти. Тож, щоб вберегти своїх домашніх улюбленців від цієї небезпечної хвороби, слід проводити вакцинацію. Її здійснюють в установах ветеринарної медицини.

Довідково

Сказ – це інфекційне захворювання тварин і людей, спричинене нейротропним вірусом. Характеризується розвитком енцефаліту зі стрімким пошкодженням функцій центральної нервової системи та завжди закінчується летально. Джерелом збудника сказу є хворі тварини, які виділяють вірус зі слиною. Зараження інших відбувається через пошкодження шкіри, слизових оболонок, внаслідок укусів чи подряпин.

За підтримки ВООЗ Україна перейде на діагностику сказу у тварин за допомогою ПЛР-тестів14.05.24, 16:10

Тетяна Краєвська

Суспільство

Популярні

Новини по темі